• România, Liga 1, etapa a 22-a: Astra - Botoşani (vineri, 20:00, Digi Sport 1)
  • Box Ekaterinburg: Cristian Ciocan - Alexander Povetkin (vineri, ora 18:00, Digi Sport 2)

Jose Mourinho, antrenorul lui Manchester United, a salutat calificarea în finala Europa League, după remiza înregistrată pe teren propriu cu Celta Vigo, considerând că un succes în cea de-a doua competiţie continentală intercluburi, ar reprezenta o performanţă "incredibilă" pentru echipa sa, la capătul unui sezon extrem de dificil.

"Am suferit până la final", a declarat Mourinho după remiza înregistrată de United pe Old Trafford în partida retur cu Celta (1-1), din semifinalele Europa League. "Acest sezon a fost foarte dificil, aşa că ar fi incredibil dacă vom reuşi să câştigăm Europa League. Avem ocazia să cucerim un trofeu, să revenim în Liga Campionilor şi să încheiem sezon într-un mod perfect, deoarece (finala) va fi ultimul meci al sezonului", a adăugat tehnicianul portughez.

Antrenorul echipei Celta Vigo, Eduardo Berizzo, regretă faptul că elevii săi nu au reuşit să fructifice ocaziile avute pe parcursul meciului.

"Am jucat bine. Cei de la United au avut o singură ocazie adevărată, însă au marcat. Este păcat, cu adevărat, că nu am reuşit să ne calificăm. Am avut ocazii pe tot parcursul meciului, însă nu am reuşit să le transformăm. Sunt mândru de echipa mea, jucătorii nu s-au menajat. Nu puteam juca mai bine decât am făcut-o", a spus Berizzo.

Manchester United s-a calificat în finala Europa League la fotbal graţie victoriei înregistrate pe terenul formaţiei Celta Vigo (1-0), în meciul tur.

Englezii vor întâlni în finala programată în data de 24 mai, la Solna (Suedia), formaţia olandeză Ajax Amsterdam, care a trecut cu scorul general de 5-4 de echipa franceză Olympique Lyon, în cealaltă semifinală.

Dramatismul exprimat de Jose Mourinho s-a văzut pe întreaga durată a partidei, lusitanul trecând rapid de la agonie la extaz.

agerpres