• România, Liga 1, etapa a 22-a: Astra - Botoşani (vineri, 20:00, Digi Sport 1)
  • Box Ekaterinburg: Cristian Ciocan - Alexander Povetkin (vineri, ora 18:00, Digi Sport 2)

Startul meciului dintre Olympique Lyon şi Beşiktaş Istanbul (2-1), din prima manşă a sferturilor de finală din Europa League, a fost decalat cu o oră, după ce fanii turci au creat haos, iar suporterii francezi au invadat terenul. Foarte violenţi, turcii au început să arunce cu torţe şi petarde, au spart cordonul forţelor de ordine şi au mers după fanii lui Lyon.

UPDATE 22:20: După incidentele din Franța, startul jocului dintre Lyon și Beșiktaș este amânat.

Scene incredibile în Franța, la meciul de UEFA Europa League, dintre Lyon și Beșiktaș. Extrem de violenți înaintea meciului, turcii nu s-au potolit nici pe stadion, acolo unde au avut loc confruntări serioase.

Galerie foto cu incidentele din tribune:

incidente Lyon Besiktas


Fanii lui Lyon au invadat terenul cu câteva minute înainte de startul meciului, iar atmosfera în Franța este una deosebit de tensionată.

"Scene cu adevărat nebune la Lyon", au comentat jurnaliștii publicaților străine pe rețelele de socializare, care menționează că fanii francezi au intrat pe teren pentru a scăpa de furia turcilor. Forțele de ordine, complet depășite, au scăpat situația de sub control.

25.000 de suporteri turci s-au deplasat la Lyon pentru confruntarea cu OL

Video cu incidentele din interiorul stadionului:

Totul a început înaintea meciului. Fanii lui Beșiktaș au făcut spectacol, aprinzând torțe în timpul unui marș pe străzile orașului, dar lucrurile au degenerat și au apărut și incidentele. A fost nevoie și de intervenția în forță a jandarmilor, care au împrăștiat și gaze lacrimogene, după cum se poate vedea din materialul video de mai jos.

De notat că pe reţelele de socializare au apărut fotografii cu mai mulți suporteri turci, care par veniţi puși pe scandal în Franța, fără să-i intereseze prea mult meciul în sine. Aceștia s-au lăudat cu armele albe din dotare, semn că partida era doar un pretext pentru a-şi "încorda muşchii".