• România, Liga 1, Etapa 22: Craiova - CFR Cluj (sâmbătă, ora 20:30, Digi Sport 1) şi FCSB - Viitorul (duminică, ora 20:00, Digi Sport 1)
  • Spania, La Liga, Etapa16: Barcelona - Deportivo (duminică, ora 21:45, Digi Sport 2)

După 0-0 la Giurgiu, Oleksandriya şi Astra nu au tras niciun şut pe poartă până spre finalul primei reprize din Ucraina. În minutul 41, gazdele au primit un penalty, după o intrare a polonezului Polczak, chiar la marginea careului, asupra lui Starenkyi.

Zaporozhan a trasnformat şi echipa lui Edi Iordănescu era obligată să marcheze ca să prindă un loc în play-off-ul Europa League. Două minute mai târziu, Belu a greşit impardonabil, dar ucrainenii au ratat şansa să intre la pauză cu un avantaj de două goluri.

În repriza secundă, Ioniţă şi Dandea au ratat cele mai mari ocazii de egalare pentru Astra. De fiecare dată, portarul Pankiv a fost, însă, la post. S-a terminat 1-0 pentru Oleksandriya şi Astra părăseşte Europa fără gol marcat în dubla cu ucrainenii!

PROGRAMUL COMPLET AL CANALELOR DIGI SPORT


Min. 90+6 - FINAL! OLEKSANDRIYA - Astra 1-0.

Min. 90+3 - Dandea a încercat un șut, dar mingea a fost blocată de către fundașii adverși.

Min. 90+1 - Marquinhos a centrat periculos în careu, a fost un meleu acolo, dar până la urmă mingea a fost respinsă. 

Min. 90 - De la margine s-au arătat 6 minute de prelungire.

Min. 84 - ULTIMA SCHIMBARE ASTRA! A ieșit Mrzljak, a intrat CHIPIRLIU

Min, 78 - ULTIMA SCHIMBARE OLEKSANDRIYA! A ieșit Hrytsuk, a intrat KALENCHUK

Min. 76 - OCAZIE ASTRA! Dandea a expediat o torpilă, de la marginea careului de 16 metri, după ce mingea a fost respinsă ca urmare a unei lovituri libere a lui Ioniță de pe dreapta, peste întreaga apărare, dar portarul gazdelor a intervenit miraculos și a boxat în lateral

Min. 73 - OCAZIE ASTRA! Ioniță, bine lansat pe stânga, cu o pasă de peste 30 de metri, a preluat excelent, a balansat în fața unui adversar, după care a șutat pe colțul scurt, dar portarul a scos mingea care se îndrepta spre vinclu.

Min. 68 - A DOUA SCHIMBARE OLEKSANDRIYA! A ieșit Sitalo, a intrat KULISH

Min. 65 - A DOUA SCHIMBARE ASTRA! A ieșit Nicoară, a intrat BALAURE

Min. 56 - PRIMA SCHIMBARE OLEKSANDRIYA! A ieșit Starenkyi, a intrat PONOMAR

Min. 52 - PRIMA SCHIMBARE ASTRA! A ieșit Poljak, a intrat MOISE

Min. 50 - CG BATSULA pentru un faul evident asupra lui Marquinhos

Min. 48 - Sitalo a trecut nestingherit printre fundașii centrali ai giurgiuvenilor, după care a șutat direct, dar Iliev a reținut.

Min. 46 - A început repriza a doua.

Min. 45+2 - PAUZĂ

Min. 45+1 - OCAZIE MARE! OLEKSANDRIYA Mare eroare a lui Belu, deposedat de Tsurikov, la marginea careului de 16 metri, mingea a ajuns la Hrystuk, care a scăpat singur cu Iliev, dar a șutat slab și goalkeeperul ”astralilor” a reținut, în doi timpi.

Min. 42 - GOOOL OLEKSANDRIYA: 1-0, ZAPOROZHAN! Mijlocașul a transformat, fără emoții, lovitura de la 11 metri.

Min. 41 - CG POLCZAK pentru un fault din spate asupra lui Starenkyi

Min. 41 - PENALTY OLEKSANDRIYA! Polczak l-a faultat pe Starenkyi

Min. 40 - Marquinhos a încercat o reluare spectaculoasă spre gol, din fața lui Batsula, dar n-a lovit cum trebuie

Min. 31 - Ocazie a ucrainenilor. Mingea centrată în careul de 6 metri a fost reținută cu emoții de Iliev. Portarul a prins în doi timpi și a avut noroc că nu se afla niciun adversar în față. 

Min. 25 - Nicoară a preluat bine un balon cu stângul, în interiorul careului de 16 metri, lateral stânga, apoi și-a făcut mingea pe dreptul, după care a încercat o finalizare la colțul lung, dar a trimis pe lângă. Le Tallec, ajuns între timp în careu, i-a reproțat că nu i-a pasat. 

Min. 23 - Pauză de hidratare

Min. 20 - Ioniță a încercat să trimită direct în gol o minge din lovitură liberă, lateral dreapta, de la aproximativ 23 de metri, dar a trimis peste transversală. 

Min. 18 - CG SITALO pentru o intrare prin alunecare, în forță, asupra lui Mrzljak.

Min. 11 - EMOȚII LA POARTA ASTREI! Fază de atac a ucrainenilor, a fost dată o pasă în adâncime, iar Alexandru Stan, care a pus latul, a trimis aiurea spre propria-i poartă. Norocul giurgiuvenilor a fost că balonul a trecut pe lângă bara din dreapta porții lui Iliev.

Min. 10 - După un început curajos al giurgiuvenilor, gazdele au luat inițiativa și atacă careul lui Plamen Iliev, dar nu și-au creat încă nicio ocazie clară.

Min. 8 - Contraatac rapid al ucrainenilor, dar Belu a avut o intervenție extraordinară, în mijlocul careului de 16 metri, și a respins un balon care se îndrepta spre Sitalo și care se afla singur cu Iliev.

Min. 1 - A început partida. Lovitura de start le-a aparținut celor de la Astra. Nicoară a fost lansat cu o pasă în adâncime, dar nu a ajuns la balon.

UPDATE Ora 18:43. ECHIPELE DE START

Oleksandriya: 79. Pankiv - 2. Chebotayev, 17. Gitchenko, 5. Bondarenko, 29. Batsula - 44. Banada, 15. Zaporozhan, 22. Hrytsuk - 27. Starenkyi, 18. Sitalo, 11. Tsurikov.

Rezerve: 24. Levonidov - 6. Kalenchuk, 7. Kulish, 9. Ponomar, 13. Chornyi, 20. Pashayev, 72. Kozak
Antrenor: Volodymyr Sharan

Astra: 23. Iliev - 77. Al. Stan, 30. Al. Dandea, 25. Polczak, 7. Cl. Belu - 24. Mrzljak, 8. Poljak, 4. Marquinhos - 17. Nicoară, 9. Le Tallec, 10. Al. Ioniță.

Rezerve: 1. Lazar - 19. Butean, 21. Erico, 71. Pițian, 92. Chipirliu, 95. Moise, 96. Balaure
Antrenor: Edward Iordănescu