• Fotbal, Liga 2, etapa a 18-a: Mioveni - Hermannstadt (luni, 18:00, Digi Sport 1)
  • Fotbal, Liga 1, etapa a 18-a: Voluntari - Viitorul (luni, 20:45, Digi Sport 1)

Adversar al celor de la FC Zurich în acest sezon în liga a doua elveţiană, Paul Papp crede într-o victorie a liderului din Liga 1 joi seară. Fostul roș-albastru spune că fotbaliștii lui Laurențiu Reghecampf trebuie să atace mai mult în repriza secundă, atunci când jocul elvețienilor va scădea.

Steaua are doar două puncte după primele trei etape din Grupa L a Europa League și trebuie să adune cât mai multe puncte din deplasarea cu FC Zurich dacă vrea calificarea în primăvara europeană.

”Steaua o să aibă un joc destul de greu, Zurich este bună acasă, dar o să cadă în a doua repriză. Să aștepte repriza a doua, probabil atunci trebuie să atace mai mult. Dacă v-ați uitat la meciul tur, au căzut în a doua repriză, au revenit în minutul 81, dar sper să bată Steaua să facă o figură frumoasă, să pună presiune. Pun presiune și prin cornere. O să merg la meci. Au o galerie foarte numeroasă și foarte sonoră. Distanța dintre Wil-Zurich este de 50 de kilometri, suporterii lor s-au simțit pe terenul nostru ca la ei acasă, și la București au fost 700 de suporteri. Ținând cont că Astra are o victorie la Plzen, ei au o șansă mai mare decât Steaua să prindă primăvara europeană. Am rămas și eu surprins de prestația lor, dar la fel de surprins am fost și de ce am văzut când am ajuns aici. Echipe bine organizate, profesioniste, jucători destul de buni, disciplinați”, a spus fundașul român la Digi Sport Matinal.

În a doua ligă din Țara Cantoanelor, FC Zurich e pe primul loc și Wil e pe poziția secundă, iar Papp spune că FC Zurich nu se așteaptă sub nicio formă să piardă acasă cu Steaua. ”E adevărat că ei nu vor să piardă. Nu știu cum vor aborda jocul. Zurich ar face față în prima Ligă din România, am văzut ultimul lor meci din campionat. Despre Steaua de acum nu pot vorbi pentru că nu știu cum este acum, nu știu să spun dacă echipa de acum este mai valoroasă decât echipa în care eram eu. Sunt aceiași jucători, probabil, au mai venit câțiva de alt profil”, a spus Papp. Steaua nu a reuşit să învingă liderul din a doua ligă elveţiană, FC Zurich.

Fundaşul român a vorbit și despre situația fundașilor de la fosta lui formație. ”Gabi e un jucător de mare valoare, a jucat atâția ani în străinătate, eu îl cunosc, știu ce caracter e. Pe Moke nu l-am văzut, nu îl știu, cât despre Alin pot să spun că este foarte bun, viteză foarte bună, forță”, a spus Papp, care s-a declarat încântat de mutarea făcută în Țara Cantoanelor. ”Sunt apreciat, sunt bine, îi mulțumesc Lui Dumnezeu că mi-a adat această ocazie, să fiu sănătos și să joc aici”.

4 trofee a câștigat Paul Papp alături de Steaua: titlul în Liga 1 (2015), Cupa României (2015) și două Cupe ale Ligii României (2015, 2016).

PROGRAMUL TRANSMISIUNILOR DIGI SPORT

Partida dintre FC Zurich și Steaua se va disputa joi, de la ora 22:05, şi va fi LIVE TEXT pe digisport.ro și m.digisport.ro.