• România, Liga 1, Etapa 22: Poli Timișoara - Dinamo (luni, 18 decembrie, ora 20:00, Digi Sport 1)
  • Spania, La Liga, Etapa 17: Real Madrid - Barcelona (sâmbătă, 23 decembrie, ora 14:00, Digi Sport 1)

Nicolae Stanciu a spart în sfârşit gheaţa pentru Anderlecht, reuşind o dublă în prima repriză a partidei cu Mainz, din Europa League, încheiată cu scorul de 6-1.

Ziariştii belgieni, care în ultima perioadă l-au criticat pe internaţionalul nostru pentru lipsa de eficienţă, nu au contenit cu laudele la adresa celui mai scump jucător din istoria campionatului belgian. Poreclit iniţial, la sosirea la Bruxelles, "Micul Magician", românul pare să îşi confirme, după evoluţia de azi, supranumele.

"O gură de aer uriaşă pentru Weiler (n.r. antrenorul lui Anderlecht) şi pentru băieţii săi. Explodează în sfârşit Stanciu?", notează şi sporza.be.

"Stanciu a fost electric", scriu cei de la dhnet.be, care notează faptul că Anderlect se poate considera ca şi calificată cu o victorie în această seară.

În ultima perioadă, nu doar mijlocaşul român, cât şi Anderlecht a fost sub o continuă presiune, rezultatele, dar mai ales jocul, fiind departe de aşteptări. 

"După performanţa slabă din ultimele săptămâni, presiunea era uriaşă pe Anderlecht, în Europa League, însă Stanciu a reuşit să marcheze încă din debut, ceea ce înseamnă primul său gol pentru echipa belgiană", au scris şi cei de la voetbalnieuws.be.

Contul oficial de Twitter al lui Anderlecht a lăudat la rândul lui evoluţia spectaculoasă a internaţionalului român: "Anderlecht are un avantaj de 2-1 la pauză, mulţumită unei duble de senzaţie semnată de Nicolae Stanciu", e mesajul belgienilor.