• Fotbal, Liga 2, etapa a 18-a: Mioveni - Hermannstadt (azi, 18:00, Digi Sport 1)
  • Fotbal, Liga 1, etapa a 18-a: Voluntari - Viitorul (azi, 20:45, Digi Sport 1)

FCSB - Hapoel Be'er Sheva 1-1. Echipa lui Nicolae Dică a obținut calificarea în primăvara europeană la capătul unei partide în care ar fi trebuit să primească și o lovitură de la 11 metri. Gafa brigăzii care a condus duelul de pe Arena Națională nu a trecut neobservată în presa internațională, care i-a taxat pe arbitrii turci.

Faza din minutul 52, când scorul era deja 1-1, a pornit de la Teixeira. Mingea a trecut și pe la Coman, care a pasat mai departe la Budescu, în careu. Mijlocașul ofensiv a culcat portarul la pământ cu un dribling necruțător, înainte să șuteze. Fundașul dreapta Dor Elo a intervenit și a scos mingea cu mâna stângă chiar din fața liniei porții, în fața arbitrului adițional, care nu i-a semnalat nimic centralului Haliz Ozkahya.

Dacă brigada din Turcia ar fi văzut infracțiunea, ar fi fost clar lovitură de la 11 metri și eliminare pentru jucătorul oaspeților. Elo ar fi meritat direct cartonașul roșu. Și dacă centralul ar fi ales o soluție mai blândă, cartonașul galben, tot ar fi fost eliminat, pentru că avea avertisment încă din minutul 6, pentru un fault tare comis în tușă asupra lui Junior Morais.

"În fotbalul modern, într-o competiție de acest nivel, nu e posibil să se comită asemenea erori. Hențul lui Elo a fost intenționat și evident. Penalty-ul nu a fost însă acordat, chiar dacă tușierul dar și asistentul de poartă se aflau pe direcția mingii", scrie Tuttomercatoweb.com.