• România, Liga 1, Etapa 22: Poli Timișoara - Dinamo (luni, 18 decembrie, ora 20:00, Digi Sport 1)
  • Spania, La Liga, Etapa 17: Real Madrid - Barcelona (sâmbătă, 23 decembrie, ora 14:00, Digi Sport 1)

Un suporter al echipei Besiktas Istanbul a fost condamnat la două luni de închisoare în Franţa, după incidentele de la meciul cu Olympique Lyon, de săptămâna trecută, potrivit News.ro.

Suporterul turc, în vârstă de 27 de ani, născut în Germania, a fost implicat în incidentele care au avut loc în afara stadionului, înainte de meci, alături de alţi 30 de fani. În stare de ebrietate, fanul a fost filmat de camerele de supraveghere în momentul în care încerca să lovească un steward.

Pe lângă pedeapsa cu închisoarea, el nu va avea voie de intre pe teritoriul francez timp de doi ani.

Şapte persoane au fost rănite uşor, între care trei poliţişti şi doi jandarmi, iar 12 fani turci şi francezi au fost reţinuţi, după incidentele care au avut loc, săptămâna trecută, la meciul Olympique Lyon - Besiktas Istanbul, din turul sferturilor de finală ale Europa League.

Incidentele au început în afara stadionului, cu două ore înainte de meci, când suporteri ai celor două echipe au aruncat cu obiecte unii spre ceilalţi. Forţele de ordine au intervenit cu gaze lacrimogene pentru calmarea fanilor.

În stadion, cu 15 minute înaintea începerii partidei, suporterii de la Peluza Sud au invadat terenul, după ce fanii turci, aflaţi la inelul superior, au început să arunce cu petarde, torţe şi cu alte obiecte. Câţiva suporteri turci au intrat în sectorul francezilor şi au încercat să se bată cu aceştia, însă au fost opriţi de forţele de ordine.

Preşedintele clubului din Lyon, Jean Michel Aulas, a mers pe teren încercând să calmeze spiritele. El s-a adresat suporterilor de la staţia stadionului, apoi a urmărit prima repriză din peluză.

Începutul meciului a fost amânat 45 de minute. Jucătorii şi antrenorii celor două echipei au făcut şi ei apel la calm. Circa 50 de suporteri turci au fost scoşi din stadion de forţele de ordine, înainte de fluierul de start al partidei.

Atmosfera a fost tensionată şi în timpul meciului. După ce Babel a deschis scorul, în minutul 15, turcii au aruncat din nou cu petarde, torţe şi alte obiecte. Jucătorii echipei Besiktas au făcut apel la liniştirea fanilor. Din acel moment, meciul a continuat fără alte incidente majore.