• Italia etapa a 13-a: Napoli - Milan (ACUM, pe Digi Sport 2) şi La Liga, etapa a 12-a: Atletico Madrid - Real Madrid (ACUM, pe Digi Sport 1)
  • Tenis, Turneul Campionilor, semifinale: Dimitrov - Sock (ACUM, Digi Sport 3)

UEFA a anunţat, vineri, că fundaşul lui Olympique Marseille, Patrice Evra, a dat dovadă de comportament violent în incidentul în care a fost implicat la Guimaraes, înainte de meciul din Europa League cu Vitoria, câştigat de portughezi cu scorul de 1-0.

Astfel, francezul va fi suspendat cel puţin un meci, susţine Reuters, care completează că şi Marseille va fi sancţionată din cauza comportamentului suporterilor care au intrat pe teren şi care au folosit materiale pirotehnice în timpul meciului.

Evra a primit cartonaşul roşu după ce a lovit cu piciorul un suporter al propriei formaţii, în timpul încălzirii pentru partida cu Vitoria Guimaraes, devenind primul jucător din istoria Europa League eliminat înainte de începutul unui meci.

Anterior, câteva zeci de suporteri francezi au avut un conflict cu jucătorul. Potrivit presei portugheze, fanii lui OM au încercat să iasă din zona care le era destinată şi să pătrundă pe teren pentru a se răfui cu elevii lui Rudi Garcia.

După mai multe schimburi de replică între cele două părţi, Evra a reacţionat violent şi i-a aplicat o lovitură înaltă de picior unui suporter. Imediat, stewarzii au intervenit pentru aplanarea conflictului.

Imaginea cu lovitura de picior a lui Evra a fost comentată pe larg pe reţelele de socializare, iar gestul fostului jucător de la AS Monaco, Manchester United şi Juventus a amintit de cel al lui Eric Cantona, care, în ianuarie 1995, a agresat un suporter al formaţiei Crystal Palace, apoi a primit o suspendare de nouă luni din partea federaţiei engleze.