• România, Liga 1, etapa a 22-a: Astra - Botoşani (vineri, 20:00, Digi Sport 1)
  • Box Ekaterinburg: Cristian Ciocan - Alexander Povetkin (vineri, ora 18:00, Digi Sport 2)

Rivaldinho a oferit un interviu cotidianului spaniol Marca înaintea partidei lui Dinamo cu Athletic Bilbao, din turul 3 preliminar al Europa League.

Fiul fostului mare fotbalist brazilian Rivaldo le-a dezvăluit ibericilor cât de mulţumit e de decizia de a veni să joace în Liga I, a doua sa experienţă în Europa, după cea ratată de la Boavista Porto, din sezonul 2015-2016.

"Ce s-a întâmplat acum doi ani este un lucru de uitat. La Dinamo am găsit o echipă mai bună decât mă aşteptam. Oraşul e fantastic, nu îmi lipseşte nimic. Obiectivul nostru este să fim cât mai sus în campionat şi să mergem mai departe în Europa dacă vom putea. Nu va fi uşor, dar în fotbal nimic nu este imposibil. Cu puţin noroc putem trece de Bilbao chiar dacă nu suntem echipa cu cei mai mulţi bani sau cea mai multă calitate din lume", a declarat Rivaldinho pentru iberici, care îl consideră fotbalistul "de urmărit" din echipa lui Cosmin Contra.

Rivaldinho refuză comparaţiile cu tatăl său, câştigător al "Balonului de Aur" în 1999.

"A fost unul dintre cei mai mari fotbalişti din istorie, nu am nici 1 % din clasa sa. Dacă aş fi avut măcar 1 % aş fi fost cel mai bun din lume. Messi, Neymar şi Cristiano sunt diferiţi, fiecare are stilul său", susţine jucătorul sosit în februarie la Dinamo.

Fotbalistul în vârstă de 22 de ani şi-a caracterizat şi adversara din această seară.

"Le ştiu bine filosofia, de când mă aflam cu tatăl meu în Spania, şi îl cunosc foarte bine pe Adurz. Athletic nu înseamnă însă numai Aduriz. Este impresionant ceea ce reuşesc să facă doar cu fotbalişti basci în echipă", a mai spus Rivaldinho.

Brazilianul îşi aminteşte şi acum de meciul în care a marcat în aceeaşi partidă cu tatăl său.

"Nu o să uit niciodată data de 14 iulie 2015. Am înscris amândoi pentru Mogi Mirim, am câştigat acel meci cu 3-0, a fost o seară de neuitat pentru mine", a afirmat atacantul lui Dinamo.

16 meciuri a jucat Rivaldinho pentru Dinamo, în toate competiţiile

3 goluri a marcat brazilianul pentru "câini"

Dinamo - Athletic Bilbao se joacă în această seară, de la ora 21.00. Cele mai importante faze vor fi în format LIVE TEXT pe digisport.ro şi m.digisport.ro.

VEZI AICI PROGRAMUL COMPLET AL CANALELOR DIGI SPORT