• România, Liga 1, etapa a 22-a: Astra - Botoşani (vineri, 20:00, Digi Sport 1)
  • Box Ekaterinburg: Cristian Ciocan - Alexander Povetkin (vineri, ora 18:00, Digi Sport 2)

Antrenorul echipei de fotbal FC Lugano, Pierluigi Tami, a declarat, miercuri seara, într-o conferinţă de presă, că FCSB este favorită în partida directă, programată, joi, în Europa League, pe Arena Naţională din Bucureşti, dar a precizat că acest lucru nu înseamnă că formaţia sa porneşte cu gândul la înfrângere. 

"Partida nu mai contează din punct de vedere al calificării, însă noi vrem să terminăm bine această aventură pe care am avut-o în Europa League. A fost prima aventură a noastră, cred că am făcut o figură frumoasă şi sperăm să încheiem în aceeaşi notă. La meciul tur cu FCSB am făcut o primă repriză extraordinară, conduceam cu 1-0 şi puteam face chiar şi 2-0. Însă FCSB a demonstrat în repriza a doua că este o echipă cu mult mai multă experienţă în cupele europene şi a avut nevoie doar de 10 minute pentru a întoarce scorul. Faptul că FCSB joacă acasă pentru primul loc al grupei face ca ea să fie favorită mâine. Dar asta nu înseamnă că noi plecăm din start cu gândul că vom pierde. Locul 1 al celor de la FCSB este meritat din moment ce a strâns atât de multe puncte. Nu se poate contesta niciodată ce se obţine pe gazon. Atât FCSB, cât şi Plzen s-au calificat pe merit mai departe. Sunt cele mai puternice", a spus Tami. 

Tehnicianul elveţian va menaja câţiva jucători în partida de joi seara având în vedere că echipa sa nu mai are şanse la calificare. "În campionat am avut un început mai dificil, acum ne-am mai revenit. Dar iau în calcul faptul că duminică avem un meci important în campionat, iar pentru unii jucători a fost destul de dificil să evolueze din trei în trei zile. Dar avem jucători tineri în lot care vor avea şansa mâine să evolueze în Europa League", a spus el. 

"Noi nu vrem să demonstrăm ceva, noi vrem să confirmăm că Lugano a jucat bine cu toate echipele din grupă. Noi am demonstrat că niciuna dintre echipele din această grupă nu ne-a dominat şi că merităm să fim în fotbalul european. Normal că în final contează punctele făcute, dar eu sunt mulţumit de această primă experienţă în Europa League", a adăugat Pierluigi Tami. 

Fotbalistul echipei elveţiene FC Lugano, Mario Piccinocchi, a declarat că jucătorii roș-albaștrilor au demonstrat în meciul tur că au o mai mare experienţă în cupele europene.

"Eu nu am jucat în meciul tur, dar îl ştiam pe Alibec. Toţi jucătorii lor au jucat bine în meciul tur şi au demonstrat că au mare experienţă la nivel european. Nu vreau însă să nominalizez unul dintre ei, ci întreaga echipă a lor", a spus mijlocaşul în vârstă de 22 de ani.

Formaţia de fotbal FCSB întâlneşte, joi, de la ora 22:05, pe Arena Naţională din Capitală, echipa elveţiană FC Lugano, într-o partidă contând pentru ultima etapă a Grupei G a Europa League.