• Tenis: Turneul Campioanelor: Simona Halep - Caroline Garcia va fi ÎN DIRECT și ÎN EXCLUSIVITATE la Digi Sport 2, azi, de la 14:30
  • Fotbal, Serie A, etapa a 11-a: Milan - Juventus (sâmbătă, 19:00, Digi Sport 2)

Poliţia franceză a arestat 12 suporteri ai echipelor Olympique Lyon şi Beşiktaş Istanbul în urma incidentelor care au avut loc joi seara, cu ocazia meciului din prima manşă a sferturilor de finală ale Europa League, soldate cu 7 răniţi.

"Au avut loc 12 interpelări provenind din cele două tabere. Trei poliţişti şi doi jandarmi din brigada mobilă au fost răniţi uşor", a precizat un responsabil al Securităţii publice franceze, citat de presa din Hexagon.

Meciul de pe stadionul Parc OL din Lyon a debutat cu o întârziere de 45 de minute, din cauza invadării terenului de joc de către suporterii lui Olympique Lyon aflaţi la peluza sud. Aceştia au dorit să se protejeze de proiectilele şi petardele lansate din tribune de fanii turci.

"Proiectilele au rănit uşor doi spectatori, care au fost transportaţi la spital", a indicat la rândul său un purtător de cuvânt al prefecturii.

Confruntările dintre fanii celor două formaţii au început în afara stadionului, cu două ore înaintea jocului, continuând apoi în tribune.

Între 15.000 şi 20.000 de suporteri turci, majoritatea veniţi din Franţa sau din ţările vecine, s-au amestecat printre cei 35.000 de spectatori, pe lângă cei 3.000 de fani veniţi de la Istanbul şi cărora le-a fost rezervat un sector special în tribune.

Preşedintele clubului Olympique Lyon, Jean-Michel Aulas, s-a adresat fanilor lyonezi de la staţia de amplificare a stadionului, pentru a menţine calmul. Meciul, care fusese catalogat de risc maxim, s-a încheiat cu victoria la limită a echipei franceze, care s-a impus cu 2-1 prin două goluri marcate în ultimele minute de joc.

Aulas a declarat că, în urma incidentelor de la Lyon, singura soluţie "echitabilă" din partea UEFA ar fi ca partida retur de la Istanbul să se dispute cuporţile închise.

PROGRAMUL CANALELOR DIGI SPORT

AGERPRES