• Tenis: Turneul Campioanelor: Simona Halep - Caroline Wozniacki, miercuri, 14:30, ÎN DIRECT și ÎN EXCLUSIVITATE la Digi Sport 2
  • Fotbal, Serie A, etapa a 11-a: Milan - Juventus (sâmbătă, 19:00, Digi Sport 2)

VIDEO Anderlecht - Zenit 2-0. Nicolae Stanciu și Alexandu Chipciu au câștigat duelul cu Mircea Lucescu din turul șaisprezecimilor de finală din UEFA Europa League. Titular în echipa lui Rene Weiler, după ce în ultima etapă de campionat nu a fost folosit, Stanciu a pasat decisiv la deschiderea scorului şi a participat şi la faza golului de 2-0.

Deși formația sa a câștigat la o diferență de două goluri, internaționalul român e convins că Anderlecht va avea un retur extrem de greu în Rusia. Partida va avea loc la St. Petersburg pe 23 februarie.

"A fost un meci bun pentru noi. Nu ştiu dacă eram favoriţi, deşi unii ne considerau astfel, fiind primul meci al lui Zenit în acest an. Mă bucur că echipa mea a câştigat şi am luat o opţiune importantă pentru calificare. Nu ne-am propus să jucăm pe contraatac, dar Zenit a avut o posesie foarte mare. Noi am reuşit nişte contraatacuri perfecte. Se întâmplă des să facem asta, la fel facem şi în campionat în multe meciuri. Vom avea un retur foarte greu în Rusia, iar Zenit are jucători buni şi o echipă bună. Calificarea nu e jucată încă. Ei vor fi şi mai motivaţi acolo, cu siguranţă" a declarat Stanciu la finalul partidei.

În minutul 5, internaţionalul român a primit mingea în jumătatea adversă, a intrat în centru, apoi a trimis un assist superb cu piciorul stâng pentru Frank Acheampong. Ghanezul a preluat şi a marcat din apropiere, cu o execuţie simplă. În minutul 31, Stanciu a deviat inteligent o minge pentru acelaşi Acheampong, care a reușit dubla după o acțiune personală.

"Mă bucur că am jucat, nu vreau să comentez despre poziţia pe care joc. Încerc să joc pe orice poziţie, important e să dau randament când intru pe teren, indiferent unde mă pune antrenorul. Frank (nr. Acheampong) mi-a mulţumit pentru pase, a fost şi el mulţumit că a marcat. Cred că a fost primul lui meci de când a venit de la Cupa Africii şi a fost bine" a mai spus mijlocașul român.

Criticat tot mai des în ultima perioadă pentru prestațiile oscilante, Stanciu a explicat de ce încă nu s-a ridicat la nivelul așteptărilor la noua sa echipă. În cele 28 de meciuri disputate pentru belgieni, internaționalul român de 23 de ani a marcat 7 goluri și a reușit 6 pase decisive.

"Nu mă interesează ce se scrie despre mine. Presa belgiană scrie, în ţară se preia. Poate în ţară nu se ştiu toate problemele de aici, dar tot se scrie ce se spune în presa din Belgia. Când antrenorul apelează la mine, încerc să-mi fac treaba cât mai bine. Dacă uneori nu am avut evoluţiile cele mai bune, a fost din cauza faptului că joc şi pe alte poziţii. Dar nu contează ce fac eu, ci ca echipa să-şi îndeplinească obiectivele. Suntem la egalitate de puncte cu Brugge în campionat, acum am făcut un pas important spre optimile Europa League şi cred că suntem pe drumul cel bun" a concluzionat Stanciu.