• La Liga, etapa 13: Real Madrid - Malaga (sâmbătă, Digi Sport 2, ora 17:15) şi Valencia - Barcelona (duminică, Digi Sport 2, ora 21:45)
  • Fotbal, Liga 1, etapa a 19-a: Botoşani - Craiova (vineri, 20:45, Digi Sport 1) şi Astra - FCSB (duminică, 20:45, Digi Sport 1)

Nicolae Stanciu a reușit o ”dublă” din assist-urile celuilalt român de la Anderlecht în victoria categorică, scor 6-1, contra lui Mainz. Au fost primele două goluri ale fostului decar roș-albastru, care traverseaă o formă bună înainte de ”dubla” României cu Polonia și Rusia.

Poreclit iniţial, la sosirea la Bruxelles, "Micul Magician", românul pare să îşi confirme, după evoluţia de azi, supranumele. Nicușor Stanciu a disputat până acum 13 partide pentru Anderlecht.

”Sunt foarte fericit că am reuşit să marchez. Este adevărat că la primul gol am vrut să centrez. Dar un gol este un gol şi plăcerea este aceeaşi întotdeauna. Este mai puţin important modul în care reuşeşti să-l înscrii. Dacă al doilea gol este tipic Stanciu? Nu ştiu, dar vreau în primul rând să-i mulţumesc lui Chipciu pentru pasă, am preluat şi am lovit”, a declarat Nicuşor Stanciu după meci.
”Acesta nu este un nou început, pentru mine noul început a fost acum două luni. Întotdeauna am încercat să-mi ajut echipa în timpul meciurilor, iar acum recompensat”, a mai spus Stanciu, declarat omul meciului de către UEFA.

Meciul s-a terminat 6-1 pentru Anderlecht, celelalte goluri fiind înscrise de Youri Tielemans (62), Lukasz Teodorczyk (89,90) şi Massimo Bruno (90), respectiv Pablo De Blasis (15).

13 meciuri a jucat Stanciu pentru Anderlecht

4 pase decisive are Stanciu la Anderlecht

Zenit St. Petersburg, formația pregătită de Mircea Lucescu a fost prima echipă care a reușit să obțină calificarea în 16-imile de finală ale UEFA Europa League. Un alt român titular joi seară a fost Ciprian Tătărușanu, care a închis poarta Fiorentinei în partida cu Slovan Liberec, de pe teren propriu, în care toscanii s-au impus cu 3-0, în timp ce Ovidiu Hoban a fost integralist pentru Hapoel Beer Sheva, în victoria cu 2-0 de la Sparta Praga. Pentru a vedea ce au făcut restul românilor angrenați în Europa League, dar și rezultatele serii click aici.

VEZI PROGRAMUL TRANSMISIUNILOR DIGI SPORT