• România, Liga 1, Etapa 22: Craiova - CFR Cluj (sâmbătă, ora 20:30, Digi Sport 1) şi FCSB - Viitorul (duminică, ora 20:00, Digi Sport 1)
  • Spania, La Liga, Etapa16: Barcelona - Deportivo (duminică, ora 21:45, Digi Sport 2)

Steaua va juca cu Villarreal în cel de-al doilea meci din grupele Europa League. Partida se va disputa joi, pe Arena Națională, de la ora 20:30. Acest joc va fi o reeditare a meciului disputat în urmă cu 11 ani în optimile Cupei UEFA. Villarreal a reușit să elimine atunci Steaua după 0-0 la București și 2-0 în Spania.

Doi dintre jucătorii care au jucat în acea dublă pentru Steaua, Sorin Ghionea și Petre Marin au vorbit, pentru Digi Sport, despre șansele pe care le au roș-albaștrii în partida de joi.

Sorin Ghionea consideră că jucătorii lui Reghe vor trebui să nu mai repete greșelile pe care le-au făcut în defensivă în partida cu Voluntari și să fie mult mai concentrați.

”Am încredre în toți cei care sunt la Steaua că vor arăta altfel la meciul cu Villarreal. E altfel de meci, va fi și altfel de concentrare pentru că trebuie să fim realiști: când joci cu o echipă puternică din Europa, altfel e concentrarea.

Adversarul va fi mult mai puternic, Steaua va trebui să analizeze foarte bine micile puncte slabe pe care le are în defensivă. Dacă cei de la Villarreal vor avea spații și Steaua va mai face greșeli de defensivă, cu siguranță spaniolii vor fi mult mai pragmatici și te vor taxa”, a declarat Sorin Ghionea, pentru Digi Sport.

Fostul fundaș al roș-albaștrilor spune că principala problemă a Stelei în acest moment este omogenitatea și e convinsă că echipa antrenată de Laurențiu Reghecampf va arăta altfel din iarnă.

”La Steaua lipsește omogenitatea, unii jucători au venit pe parcurs, după începutul campionatului, nu au făcut pregătirea cu toți ceilalți. Probabil vor arăta altfel din iarnă. Trebuie să pastreze același nucleu de jucători. E clar că și jucătorii de valoare au fost vânduți pentru situația financiară, ăsta e un lcuru normal și așa ar trebui să fie. Fiecare trebuie să dea maximum, numele Steaua te obligă să faci mult mai mult, să ții acest nume sus în Europa; așa au fost învățați românii”, a mai spus Ghionea.

Un alt titular al Stelei din acea perioadă, Petre Marin consideră și el că Steaua nu traversează cea mai bună formă, dar speră ca implicarea jucătorilor în meciul cu Villarreal să fie alta față de cea din ultimele jocuri.

”Steaua trece prin momente mai puțin bune. E normal ca Reghe să fie supărat pe jucătorii săi. Nu mi-a plăcut atitudinea lor în ultimele jocuri, implicarea lor, parcă par un pic blazați. Trebuie să se trezească pentru că în Europa întâlnești alți adversari, de alt calibru și atunci la cea mai mică greșeală sunt în stare să speculeze acest aspect. S-ar putea să aibă probleme mult mai mari decât au avut în jocul cu Voluntari. La Steaua, de când a început acest sezon, au fost aduși jucători; chiar dacă sunt valoroși și au demonstrat că sunt fotbalişti importanți, au nevoie de timp să se adapteze”, a spus și Petre Marin.

Steaua va juca cu Villarreal, în grupele Europa League. Partida se va disputa joi, 29 septembrie, de la ora 20:00 și va putea fi urmărit în format live text pe digisport.ro și m.digisport.ro.

În Liga 1, Steaua va întâlni în etapa următoare pe CSU Craiova. Partida se va disputa duminică, 2 octombrie, de la ora 20:30, pe Arena Națională și va fi transmis în direct la Digi Sport 1. Meciul poate fi urmărit în format LIVE VIDEO&TEXT pe digisport.ro și m.digisport.ro.