• La liga, etapa 13: Real Madrid - Malaga (sâmbătă, Digi Sport 2, ora 17:15) şi Valencia - Barcelona (duminică, Digi Sport 2, ora 21:45)
  • Fotbal, Liga 1, etapa a 19-a: Botoşani - Craiova (vineri, 20:45, Digi Sport 1) şi Astra - FCSB (duminică, 20:45, Digi Sport 1)

VIDEO Austria Viena - Astra 1-2. Formația lui Marius Șumudică s-a impus în Austria și are șanse mari să ajungă în primăvara europeană, deși a început grupa din UEFA Europa League cu două înfrângeri. Antrenorul campioanei României s-a declarat mulțumit de prestația jucătorilor săi, dar a și recunoscut la conferința de presă de la finalul partidei că formația sa n-ar fi reușit să întoarcă rezultatul dacă gazdele nu rămâneau în 10.

"Este o seară mare, o seară frumoasă, atât pentru cariera mea cât și pentru viitorul acestei echipe. Mă bucur că am făcut fericiți suporterii români care au fost în tribune. Am demonstrat că suntem o echipă mare. Am avut noroc că au rămas în 10, altfel nu cred că întorceam rezultatul. Conduc un grup extraordinar și chiar dacă am avut probleme financiare, în momente grele ne unim. Ca să revii de la 1-0 trebuie să ai potență" a declarat antrenorul Astrei.

Tehnicianul giurgiuvenilor a făcut și o scurtă analiză a duelului de la Viena, precizând că introducerea lui Florea a fost detaliul care a schimbat fața campioanei României.

"A fost un joc cu două reprize diametral opuse. Prima repriză a fost una mai circumspectă și fricoasă din partea ambelor echipe. Am jucat cu 3 fundași centrali ca unul din fundașii laterali să vină la dublaj. Mi-a reușit până la golul lor, după care am scos un fundaș central și am introdus un vârt și acolo am câștigat jocul. Florea a și marcat și a scos și un penalty. E un rezultat care ne ține în viață, dar nu trebuie să așteptăm ce se întâmplă la Plzen ci trebuie să scoatem cât mai mult din meciul cu Roma. La pauză, când am vorbit cu ei, îmi era frică de joc. Îmi doream să rămână un meci egal și să ajungem la ultima etapă cu șanse. În momentul în care am primit gol am schimbat partitura am trecut la 4 fundași pentru a câștiga un om în plus la mijloc, pentru că tot timpul au avut un om în plus la mijlocul terenului" a adăugat Șumudică.

Pentru Astra urmează partida de la Timișoara, transmisă ÎN DIRECT de Digi Sport 1, sâmbătă, de la ora 18:00. Șumudică a recunoscut că s-ar mulțumi și cu o remiză ținând cont că Astra va merge de la Viena la Timișoara cu autocarul și jucătorii vor avea puțin timp la dispoziție pentru a se reface după meciul din UEFA Europa League.

"Ultimele două rezultate din campionat nu au nicio valoare dacă pierdem la Timișoara. Mă mulțumește și un rezultat de egalitate la Timișoara ca să putem fi aproape de play-off. După aia trebuie să câștigăm cu CFR Cluj pentru că avem mai mult timp să ne recuperăm. Avem jucători suspendați, Alibec și Oros, dar am încredere că vom pune probleme" a încheiat Șumudică

ACS Poli Timișoara - Astra Giurgiu se va disputa sâmbătă, de la ora 18:00, ÎN DIRECT la Digi Sport 1. Cele mai importante faze VIDEO vor fi în timp real pe digisport.ro și m.digisport.ro