• Liga 1, etapa a 21-a: Dinamo - Voluntari (azi, ora 20:00, Digi Sport 1)
  • Box Ekaterinburg: Cristian Ciocan - Alexander Povetkin (vineri, ora 18:00, Digi Sport 2)

UPDATE Ora 19:50: Comisia de Disciplină a UEFA a anunţat, miercuri seară, că grupările Olympique Lyon şi Beşiktaş Istanbul vor fi excluse din următoarea competiţie europeană la care se vor califica, cu o perioadă de probaţiune de doi ani, în urma incidentelor produse la meciul de săptămâna trecută din turul sferturilor de finală ale Europa League. 

Sancţiunea ar intra în vigoare dacă ar avea loc noi incidente la meciurile disputate de Lyon şi Beşiktaş în următoarele două sezoane în competiţiile europene. 

În plus, Lyon şi Beşiktaş au fost amendate cu câte 100.000 de euro. 

Forul fotbalistic european a deschis, vinerea trecută, proceduri disciplinare împotriva lui Lyon şi Beşiktaş, după violenţele din tribune şi invadarea terenului de către spectatori. Lyon a fost vizat mai ales pentru deficienţele organizatorice, legate de separarea suporterilor turci de cei ai echipei gazdă. Clubului francez i s-a reproşat, de asemenea, invadarea terenului de către fani, "după cel de-al doilea gol marcat de Olympique Lyon". 

Beşiktaş a dat socoteală pentru "lansarea de proiectile" din tribune, precum şi pentru incidentele provocate de fanii săi. 

Meciul de pe stadionul Parc OL din Lyon a debutat cu o întârziere de aproximativ 50 de minute, din cauza invadării terenului de joc de către suporterii lui Olympique aflaţi la peluza sud. Aceştia au dorit să se protejeze de proiectilele şi petardele lansate din tribune de fanii turci. Confruntările dintre fanii celor două formaţii au început în afara stadionului, cu două ore înaintea jocului, continuând apoi în tribune. 

Între 15.000 şi 20.000 de suporteri turci, majoritatea veniţi din Franţa sau din ţările vecine, s-au amestecat printre cei 35.000 de spectatori, pe lângă cei 3.000 de fani veniţi de la Istanbul şi cărora le-a fost rezervat un sector special în tribune. 

Returul este programat joi, la ora locală 21:05, la Istanbul, fiind prevăzut ca niciun suporter francez să nu poată asista la această partidă. 


UEFA va lua o decizie "la sfârşitul zilei" de miercuri, după violenţele comise de suporteri la meciul Olympique Lyon - Beşiktaş Istanbul 2-1, disputat pe 13 aprilie, în turul sferturilor de finală ale Europa League, a anunţat forul continental.

Comisia de disciplină a UEFA se va reuni miercuri "după-amiază", iar o decizie este "prevăzută la sfârşitul zilei", a precizat UEFA.

Vineri au fost deschise proceduri disciplinare împotriva lui Lyon şi Beşiktaş, după violenţele din tribune şi invadarea terenului de către spectatori.

Clubul francez este vizat mai ales pentru deficienţele organizatorice, legate de separarea suporterilor turci de cei ai echipei gazdă. Lui OL i se reproşează, de asemenea, invadarea terenului de către fani, "după cel de-al doilea gol marcat de Olympique Lyon".

Beşiktaş va da socoteală pentru "lansarea de proiectele" din tribune, precum şi incidentele provocate de fanii săi.

Meciul de pe stadionul Parc OL din Lyon a început cu o întârziere de 45 de minute, din cauza invadării terenului de joc de către suporterii lui Olympique aflaţi la peluza sud. Aceştia au dorit să se protejeze de proiectilele şi petardele lansate din tribune de fanii turci.

Confruntările dintre susţinătorii celor două formaţii au început în afara stadionului, cu două ore înaintea jocului, continuând apoi în tribune.

Între 15.000 şi 20.000 de suporteri turci, cei mai mulţi veniţi din Franţa sau din ţările vecine, s-au amestecat printre cei 35.000 de spectatori, pe lângă cei 3.000 de fani veniţi de la Istanbul şi cărora le-a fost rezervat un sector special în tribune.

Returul este programat joi, la ora locală 22:05, la Istanbul, şi se va disputa fără spectatori în tribune.

Între timp, un fan al lui Beşiktaş a fost condamnat la două luni de închisoare în Franţa, după ce a fost filmat în timpul incidentelor din afara stadionului când încerca să lovească un steward.

AGERPRES