• Tenis, Thailanda: Simona Halep - Johanna Konta (sâmbătă, ora 13:00, Digi Sport 2) 
  • Spania, La Liga, Etapa 17: Real Madrid - Barcelona (sâmbătă, 23 decembrie, ora 14:00, Digi Sport 1)

În urma tragerii la sorți de vineri, FK Rostov va juca în optimile Europa League contra lui United. Fanii ruși le-au transmis deja englezilor că se vor confrunta cu probleme serioase dacă vor întrece măsura.

Vineri a avut loc tragerea la sorţi a meciurilor din optimile de finală ale Europa League. FK Rostov, formaţie la care joacă Andrei Prepeliţă, va avea o misiune foarte dificilă contra echipei antrenate de Jose Mourinho, Manchester United.

Adversarii ”diavolilor” au ajuns în 8-imi după ce au trecut de Sparta Praga, cu 4-0 și 1-1. Deplasarea nu va fi una ușoară, nici pentru elevii lui Jose Mounrinho, dar nici pentru susținătorii clubului englez care doresc să însoțească echipa.

Un documentar al celor de la BBC, prezentat în urmă cu câteva zile subliniază pericolele cu care se vor confrunta suporterii englezi care îi vor întâlni pe ultrașii ruși. 

”O să-i batem până când vor ajunge inconștienți. Când eram buni, nu ne ținea nimeni minte, dar când făceam ceva cu adevărat urât, nu ne-a uitat nimeni.

Pentru unii va fi un festival fotbalistic, pentru alții va fi un festival de violență.

Dacă vin cu săbiile, vor sfârși de sabie”, explică ultrașii ruși în documentar.

Unul dintre huligani a mai explicat: ”Unii dintre noi colecționăm timbre, alții mașini, unii dintre noi practicăm mountain-biking-ul... nu văd nimic rău în asta și este mai bine decât să avem vicii ca fumatul, consumul de alcool sau de droguri...”.

Documentarul vine la câteva luni după Campionatul European din Franța acolo unde problema huliganismului a fost una de notorietate pentru autoritățile din Hexagon.

Suporterii ruşi s-au mândrit chiar de actele de huliganism din timpul turneului final, atunci când ciocnirile violente cu fanii Angliei au terorizat mai multe orașe din Franța.

Unul dintre fanii implicaţi în bătăi a postat un veritabil filmuleţ al groazei, în care se poate vedea modul în care britanicii au fost atacaţi de către ruşi.

Realizatorii documentarului i-a avertizat pe englezii care vor alege totuși să ajungă la meciurile de fotbal din Rusia: ”Dacă aveți de gând să mergeți în Rusia la meciuri, amintiți-vă: Fiți atenți și rămâneți în safe-zone-uri. Nu vă aventurați”.