• România, Liga 1, etapa a 22-a: Astra - Botoşani (vineri, 20:00, Digi Sport 1)
  • Box Ekaterinburg: Cristian Ciocan - Alexander Povetkin (vineri, ora 18:00, Digi Sport 2)

Ajax Amsterdam a pierdut finala Europa League, 0-2 cu Manchester United, şi a ratat şansa de a evolua în sezonul viitor direct în grupele UEFA Champions League. Fanii ”lăncierilor” au digerat greu înfrângerea suferită și la final au smuls scaunele de pe ”Friends Arena” din Stockholm și au aruncat cu ele spre proprii jucători.

Paul Pogba a reușit să deschidă scorul cu ajutorul unui șut deviat de columbianul Sanchez, în minutul 18. După pauză, United a început din nou în forță, iar Henrikh Mkhtaryan a dublat avantajul cu o reluare spectaculoasă din interiorul careului mic. ”Diavolii” s-au închis în defensivă și până la finalul partidei, olandezii nu au mai înregistrat nicio ocazie importantă. Deși au ajuns până în finala Europa League, prestația jucătorilor lui Peter Bosz nu a fost pe placul unor fani situați în sectorul olandez. Unii dintre ei au smuls câteva scaune și le-au aruncat spre fotbaliștii veniți să salute galeria. În tot acest moment, jucătorii au încercat să-i calmeze pe fani, asta în timp ce pe cubul suspendat deasupra Friends Arena rulau imagini cu trofeul Europa League cum era gravat cu numele lui Manchester United.

Faptul că au pierdut finala Europa League le va permite "lăncierilor" să evolueze în cupele europene conform locului 2, ocupat în campionat, respectiv în turul III preliminar pe ruta non-campioanelor. Pe scurt, după rezultatul de aseară, Ajax este un potenţial adversar pentru FCSB în Europa. FCSB a terminat pe locul 2, după ce Viitorul i-a suflat titlul de campioană, iar asta presupune că drumul spre grupele UEFA Champions League va începe în turul al treilea preliminar, pe ruta non-campioanelor.