• Italia etapa a 13-a: Roma-Lazio (sâmbătă, Digi Sport 2, ora 19:00) şi Napoli - Milan (sâmbătă Digi Sport 2, ora 21:45) şi La Liga, etapa a 12-a: Atletico Madrid - Real Madrid (sâmbătă, ora 21:45, Digi Sport 1)
  • Tenis, Turneul Campionilor, semifinale: Dimitrov - Sock (sâmbătă, Digi Sport 3, ora 22:00)

VIDEO Astra - Zira 3-1. Anthony Le Tallec a debutat cu gol în tricoul giurgiuvenilor. A închis tabela în repriza secundă, după ce a fost introdus pe teren la pauză de Edi Iordănescu, cel care l-a convins să vină în Liga 1.

"A fost foarte bine, pentru că am câştigat şi am marcat. Au fost primele 45 de minute pentru Astra şi mă bucur mult că am înscris.

Cred că avem o echipă bună, de calitate şi un antrenor tânăr şi talentat. El şi impresarul meu m-au convins să vin în România", a comentat francezul, în cadrul emisiunii Digi Sport Special.

Fostul jucător al lui Liverpool a semnat pentru un an cu fosta campioană a României. Atacantul de 32 de ani are un salariu lunar de 11.000 de euro.

"Nu e o surpriză că am ales Astra, e o echipă care a jucat anul trecut cu succes în cupele europene. Şi acum joacă în Europa, astfel că acesta a fost un argument. Cred că am venit într-un campionat bun, m-am uitat la meciurile cu West Ham şi am rămas surprins. Viaţa e ciudată uneori, iar acum sunt aici.

Nu ştiu foarte bine campionatul, cunosc doar 5-6 echipe. Dar ştiu bine echipa naţională şi câţiva jucători români care evoluează în Vest", a adăugat Le Tallec.

Anthony Le Tallec a fost adus la Liverpool în 2001, când avea doar 16 ani, alături de vărul său Florent Sinama Pongolle, de managerul Gerard Houllier. Considerat un mare talent, acesta a eșuat și nu a marcat niciun gol în Premier League.

Mai mult decât atât, împrumutat, pe rând, la Le Havre, St-Etienne, Sunderland, Sochaux și Le Mans, acesta nu a reușit să impresioneze și a fost lăsat să plece definitiv la ultimul club amintit, în 2008.

După Le Mans, Le Tallec a mai jucat pentru Auxerre (2010-2012), Valenciennes (2012-2015) și Atromitos (2015-2017). De greci s-a despărțit în această vară, după ce a marcat doar șase goluri în 26 de meciuri, în ultimul sezon.

Le Tallec are în palmares însă Liga Campionilor cucerită de Liverpool în 2005, alături de o Cupă a Franței câștigată cu Sochaux, în 2006, și de o Cupă Mondială la nivel Under 17 (2001).

85 de goluri în 464 de meciuri oficiale jucate în întreaga carieră a marcat acesta.