• România, Liga 1, etapa a 22-a: Astra - Botoşani (vineri, 20:00, Digi Sport 1)
  • Box Ekaterinburg: Cristian Ciocan - Alexander Povetkin (vineri, ora 18:00, Digi Sport 2)

Ajax Amsterdam a câștigat la pas turul semifinalei Europa League, contra francezilor de la Lyon, scor 4-1, bucuria fanilor fiind una fără margini, asemănătoare cu cea a câștigării unui titlu de campioană.

George Ogăraru, antrenor secund la echipa a doua a lui Ajax, a vorbit despre acest succes, într-o intervenție telefonică ÎN DIRECT, găzduită de emisiunea ”Digi Sport Matinal”.

”Filosofia aceasta cu tinerii jucători a fost tot timpul promovată, acum putem spune doar că ne-am întors la nivel înalt, unde n-am mai fost de mult. Oamenii apreciază ceea ce facem noi aici, este un lucru extraordinar, cu jucători de 17-18 ani, nu știu dacă realizați ceea ce se întâmplă în Europa.

Ajax este un model de succes pentru toată lumea. Imaginea unei școli competitive de fotbal era consolidată, de creatori de fotbaliști, dar succesul pe plan european n-am mai înregistrat de la echipa mare a lui Patrick Kluivert.

Scorul final trebuia să fie 8-2. A fost un fotbal total, axat pe presiune, atac, intercepție cât mai rapidă în terenul advers”, a spus Ogăraru.

PROGRAMUL CANALELOR DIGI SPORT

 

Fostul fundaș dreapta al Stelei a explicat și care este sistemul prin care, oricând, un jucător de la echipa a doua poate evolua, fără emoții, în prima echipă.

”În echipa cu Lyon au fost trei-patru jucători de la echipa a doua, dar din lotul actual al primei echipe, 80% au jucat la noi în acest sezon. De fapt, nu cred că se poate vorbi de echipa a doua, este mai degrabă un mix între cele două. Ne echipăm în același vestiar, ne antrenăm în același loc, interacționăm, mâncăm împreună, diferențele sunt foarte mici”, a mai spus Ogăraru.

George Ogăraru a mai precizat că, din România, Gică Hagi a fost cel mai interesat să preia modelul Ajax.

”Hagi și-a mai trimis antrenorii la noi în Academie, este o școală pe care el a adoptat-o, vorbim de metodologie aici. E drumul corect și sper ca și alte cluburi, cu potență mai mare ca a Viitorului, să facă asta”, a mai spus Ogăraru, la ”Matinal”.