• La liga, etapa 13: Real Madrid - Malaga (sâmbătă, Digi Sport 2, ora 17:15) şi Valencia - Barcelona (duminică, Digi Sport 2, ora 21:45)
  • Fotbal, Liga 1, etapa a 19-a: Botoşani - Craiova (vineri, 20:45, Digi Sport 1) şi Astra - FCSB (duminică, 20:45, Digi Sport 1)

Iarna trecută, Gabriel Enache s-a chinuit foarte mult să ajungă la Steaua, iar după ce s-au rezolvat toate problemele jucătorul se putea felicita pentru alegerea făcută. Şi, oricum, la formaţia care avea să câştige titlul nu mai putea rămâne după ce a fost filmat în tribune la meciul Stelei în timp ce el era sub contract cu Astra.

În cele din urmă s-a mutat la echipa unde condiţiile de pregătire sunt mai bune ca la Astra, în sfârşit salariile intră la timp, iar perspectiva sportivă este mai interesantă. Plus că dacă eşti susţinut de antrenor parcă e mai simplu să reuşeşti. Din păcate pentru el, Enache trece acum printr-o cumpănă serioasă după greşeala făcută în meciul de la Ankara, mai ales că eliminarea s-a dovedit decisivă în pierderea meciului cu Osmanlîspor, 0-2. Prima pedeapsă este amenda şi doar conjunctura îl va ajuta să reintre în echipă.

Mai ales că Reghecampf îi transmisese deja un semnal negativ după meciul cu Manchester City, acolo unde a făcut un penalty stupid. În plus, dacă citeşti printre rânduri după intervenţia telefonică a lui Gigi Becali îţi dai seama că patronul îi reproşează acum lui Reghe faptul că a insistat pentru transferul fotbalistului de 26 de ani de la Astra.

"Reghe mi-a tot zis ’Patroane, hai să-l luăm, hai să-l luăm’! I-am spus că-l iau doar dacă-l foloseşte fundaş dreapta. Mi-a zis că da, fundaş va fi... Şi, nu ştiu, parcă nu ştie să se apere, nu ştie să se poziţioneze", a spus finanțatorul vicecampioanei, într-o intervenție telefonică ÎN DIRECT, găzduită de emisiunea ”Digi Sport Matinal”.

"În general nu-mi place să amendez jucătorii, dar nu pot trece cu vederea un asemenea gest, mai ales la un meci de un asemenea nivel", a declarat Laurenţiu Reghecampf la conferinţa de presă de după meciul cu Osmanlîspor, de la Ankara.

Probabil că amenda nu-l va afecta prea mult, pentru că dacă Hamroun a fost amendat cu 25 la sută din salariu pentru că a fugit în Elveţia în loc să fie la antrenament, cu cât poţi penaliza o imprudenţă din timpul unui meci de fotbal? Probabil 10 la sută. Adică 1.000 de euro din cei 10.000 pe care îi ia pe lună.
Mai rău îl va afecta dacă pierde echipa, mai ales că Steaua joacă în Europa League, competiţie care-i ajută pe jucători să ajungă mai uşor la echipe din străinătate, acolo unde se plătesc salarii mai bune.