• La liga, etapa 13: Real Madrid - Malaga (sâmbătă, Digi Sport 2, ora 17:15) şi Valencia - Barcelona (duminică, Digi Sport 2, ora 21:45)
  • Fotbal, Liga 1, etapa a 19-a: Botoşani - Craiova (vineri, 20:45, Digi Sport 1) şi Astra - FCSB (duminică, 20:45, Digi Sport 1)

Steaua va lupta joi seară cu Villarreal în al doilea său meci din Grupa L a UEFA Europa League, ora 20:00, Pro TV. Spaniolii au ajuns la București, au și efectuat antrenamentul oficial pe Arena Națională și pregătesc cu minuțiozitate întâlnirea cu roș-albaștrii.

Steaua - Villarreal e joi, de la ora 20:00. Meciul se vede în direct în reţeaua RCS-RDS, pe Pro TV, şi e LIVE TEXT pe digisport.ro şi pe m.digisport.ro.

Cel puțin așa susține Fran Escriba. Tehnicianul ”Submarinului galben” a spus miercuri, la conferinţă de presă oficială, că jucătorii săi trebuie să fie atenţi, precizând că este conştient de faptul că Steaua va pune probleme.

”Am văzut destul de multe meciuri ale Stelei, sunt conştient de faptul că întâlnim o echipă foarte puternică, cu jucători internaţionali. De aceea consider că vom avea o misiune dificilă, sunt conştient că Steaua ne va pune probleme.

În plus, după înfrângerea de la Ankara ei vor forţa un rezultat bun împotriva noastră. Trebuie să fim atenţi pentru că Steaua are jucători buni, de viteză, iar dacă le dăm şansa să înscrie atunci cu siguranţă o vor face şi vor transforma partida într-una extrem de dificilă pentru noi.

Chiar dacă voi folosi mâine jucători care au evoluat mai puţin în campionat asta nu înseamnă că nu vom alinia o echipă valoroasă care îşi doreşte să câştige cele trei puncte. Un egal ar fi bun în ideea în care ar fi dificil să obţinem o victorie. Dar eu nu pornesc niciodată cu acest gând, ci doar cu gândul să câştigăm", a spus Escriba. 

”Pentru noi este foarte greu să câștigăm La Liga și de aceea ne axăm pe Europa League”

Tehnicianul spaniol a remarcat câţiva dintre jucătorii stelişti, dar susţine că Steaua impresionează prin forţa grupului şi nu prin individualităţi.

”Eu prefer să mă uit la un colectiv, nu la un jucător anume. Bineînţeles că îl ştiu pe Tamaş, care a jucat în Spania, pe Toşca, Popa sau Boldrin. Dar Steaua, la fel ca Villarreal, este o echipă care impresionează prin forţa grupului şi nu prin individualităţi. De aceea cred că ne poate pune probleme”, a opinat tehnicianul spaniolilor. 


Fran Escriba a menţionat că Europa League este o competiţie foarte importantă pentru formaţia sa.

”E foarte important că am reuşit să îi recuperăm pe jucătorii accidentaţi, pentru că în play-off-ul Ligii Campionilor am jucat cu mulţi de la echipa a doua. Acum avem toţi jucătorii valizi şi e mai uşor să aleg o echipă competitivă.

Pentru noi este foarte greu să câştigăm campionatul în Spania şi tocmai de aceea luăm foarte în serios această competiţie. Ne dorim să ne calificăm mai departe şi să ajungem în fazele finale ale Europa League”, a mai spus Escriba.