• Tenis, WTA Wuhan, marţi: Halep - Kasatkina (10:30, Digi Sport 2) şi Cîrstea - Wang (10:00 Digi Sport 2 sau Digi Sport 3)

  • Liga 1: Astra-CFR Cluj e ACUM, pe Digi Sport 1

Anderlecht, cu Stanciu și Chipciu titulari, a început cu dreptul seria partidelor din Grupa C a Europa League, prin victoria cu 3-1 obținută în fața celor azerilor de la Qabala. Evoluția românilor, în special a lui Nicușor Stanciu, i-a impresionat nu doar pe fanii echipei, cât și pe jurnaliști.

”Stanciu, disponibil şi derutant, confirmă impresia lăsată împotriva lui Charleroi iar tehnica sa în mişcare face ravagii”, comentează site-ul radioteleviziunii RTBF.

”Stanciu îi încântă pe fanii lui Anderlecht. (...) El nu reuşeşte încă să marcheze la noua echipă, dar impactul său asupra jocului lui Anderlecht este deja foarte important”, a mai notat aceeași sursă.

”Stanciu încântă şi semnează prima sa pasă decisivă”, au scris și jurnaliștii de la cotidianul ”L'Avenir”.

Anderlecht a avut cele mai multe şuturi pe poartă dintre toate echipele care au evoluat joi în Europa League, notează cotidianul Le Soir. Anderlecht a trimis 26 de şuturi pe poartă, şapte dintre acestea aparţinându-i lui Stanciu. Trei dinte şuturile mijlocaşului român au nimerit spaţiul porţii.

La capitolul şuturi pe poartă, Anderlecht a fost urmată de Inter Milano (21), AZ Alkmaar şi Schalke 04 (câte 20 de şuturi).

Alex Chipciu a fost înlocuit în minutul 73 de Diego Capel, iar Nicolae Stanciu a fost integralist, oferind pasa de gol la ultimul gol al belgienilor, reuşit chiar de Capel.

După meci, Chipciu și Stanciu au imortalizat momentul printr-un selfie. ”A doua victorie împreună, prima din Europa!”.