• România, Liga 1, Etapa 22: Craiova - CFR Cluj (sâmbătă, ora 20:30, Digi Sport 1) şi FCSB - Viitorul (duminică, ora 20:00, Digi Sport 1)
  • Spania, La Liga, Etapa16: Barcelona - Deportivo (duminică, ora 21:45, Digi Sport 2)

Steaua a remizat pe terenul lui FC Zurich, scor 0-0, şi şi-a redus şansele de a merge mai departe în Europa League. Roş-albaştrii riscă astfel să rateze sezonul european pentru al doilea an la rând, iar acest lucru le pune în pericol coeficientul UEFA şi statutul de cap de serie în preliminariile competiţiilor continentale.

Pentru al treilea an la rând, Steaua nu a reuşit să intre în Liga Campionilor, fiind "retrogradată" în Europa League, însă nici aici rezultatele nu s-au ridicat la înălţimea aşteptărilor. În sezonul 2014/15, sub comanda lui Costel Gâlcă, actualul lider al Ligii 1 nu s-a calificat dintr-o grupă cu Dinamo Kiev, Aalborg şi Rio Ave. În stagiunea trecută, a fost eliminată în play-off, de Rosenborg. În acest an, deşi a revenit în grupe, echipa lui Laurenţiu Reghecampf nu a obţinut vreo victorie şi e pe ultimul loc.

După punctul obţinut în Elveţia, coeficientul Stelei în acest sezon este de 3.420, peste cel de anul trecut (1.950), dar mult inferior celor din precedentele trei stagiuni. Cu un total de 33.130 puncte, Steaua rămâne echipa din România cel mai bine clasată, locul 54, dar perspectivele nu sunt deloc încurajatoare.

Coeficientul unui club în Europa se calculează în funcţie de rezultatele obţinute în ultimele cinci sezoane. Astfel, din 2017, Steaua va pierde sezonul 2012/13, cel mai bun din ultimul "cincinal", în care a obţinut 13.360 puncte. În aceste condiţii, vicecampioana României este obligată să scoată cât mai mult din ce a mai rămas din actuala campanie europeană şi din următoarea, pentru a evita o scădere dramatică a coeficientului.

În condiţiile în care în actualul sezon cel mai mic coeficient al unui cap de serie în turul 3 preliminar al Ligii Campionilor pe ruta campioanelor a fost de 24.720 (FC Copenhaga), iar în play-off de 28 (Legia Varşovia), este evident că Steaua, care rămâne cu doar 19.770 puncte după scăderea stagiunii 2012/13, are serios de tras în următoarele partide din Europa.

Coeficientul ridicat a fost mereu principalul atu al Stelei în Europa, oferindu-i de cele mai multe statutul de cap de serie, care i-a permis să evite adversari puternici în drumul spre grupele competiţiilor organizate de UEFA. Declinul din ultimii ani riscă însă să anuleze acest avantaj important şi să facă mult mai dificil un parcurs european cât mai lung.