• La liga, etapa 13: Real Madrid - Malaga (sâmbătă, Digi Sport 2, ora 17:15) şi Valencia - Barcelona (duminică, Digi Sport 2, ora 21:45)
  • Fotbal, Liga 1, etapa a 19-a: Botoşani - Craiova (vineri, 20:45, Digi Sport 1) şi Astra - FCSB (duminică, 20:45, Digi Sport 1)

Steaua a pierdut primul meci din Grupa L a Europa League pe terenul celor de la Osmanlispor, scor 0-2, după ce la pauză scorul a fost egal. Eliminarea lui Enache, din minutul 45, s-a dovedit însă a fi un punct peste care roș-albaștrii nu au putut trece, lucru recunoscut și de jucători la final.

Chiar dacă au evitat să-l certe public, toți jucătorii lui Reghecampf, care au vorbit după meci au admis că gestul colegului lor le-a fost fatal.

”Sigur că puteam mai mult în repriza a doua, dacă Enache nu era eliminat. 100%! După primele 5-10 minute, din start, am echilibrat partida, după care am dominat prima repriză și cred că din minutul 45, de la acea eliminare, s-a schimbat jocul”, a spus Aganovic.

Și Adi Popa, un alt stelist care a alergat foarte mult pe timul celor 90 de minute de la Ankara, spune că din vina fundașului dreapta s-a pierdut partida.

”11 la 11 le-am pus probleme, am adus mingea în careul lor, am avut momente în care am controlat jocul la mijlocul terenului, am avut posesie clară, dar la nivelul ăsta e dificil, când ai un om în minus”, a spus ”Popică”, care a bătut apoi imediat în retragere: ”Nu se pune problema să îi facem reproșuri lui Enache. Mai sunt 5 meciuri, mai avem un meci retur cu ei acasă. Sunt aceleași șanse, mai sunt 15 puncte în joc”.

Gabi Tamaș, cel care a comis penalty-ul din care turcii au marcat golul al doilea, și-a cerut scuze pentru gafă, dar înainte de asta a spus și el că este dificil să evoluezi cu un om n minus la un asemenea nivel.

”Am alergat foarte mult în repriza a doua, după ce a ieșit Enache. S-a cunoscut că am jucat cu un om în minus, le-am dat puțin mai multe spații. Poate trebuia să abordăm și repriza secundă cum am abordat prima parte, chiar dacă eram cu un om în minus.

Cu totii ați văzut că am jucat bine în prima repriza, am fi putut scoate un rezultat bun, dar în 10 oameni este dificil să reziști și să scoți 0-0”, a concluzionat Tamaș.

Singurul care l-a certat public pe Enache a fost antrenorul Laurențiu Reghecampf. 

”Jocul s-a încheiat pentru noi când am primit acel roșu. E păcat că un jucător cu o asemenea experiență să ia un cartonaș roșu la ultima fază a reprizei. Să lovească - sau nu știu ce a făcut la faza respectivă - și să lase echipa în 10 oameni. O să analizăm aceste elemente, dar la acest nivel e foarte greu”, a spus Reghecampf după meci.