• Liga 1, etapa a 21-a: Dinamo - Voluntari (ACUM, Digi Sport 1)
  • Box Ekaterinburg: Cristian Ciocan - Alexander Povetkin (vineri, ora 18:00, Digi Sport 2)

AC Milan a luat o opţiune importantă pentru calificarea în play-off-ul Europa League, după ce a câştigat cu 1-0 la Severin meciul tur cu CS U Craiova. Pentru Gianluigi Donnarumma, a fost ocazia perfectă de a lăsa în urmă o vară agitată.

"Euro şi polemicile au rămas în spate. S-a întors Gigio, băiatul cu mâini de aur", a titrat Gazzetta dello Sport, remarcând contribuţia adusă de tânărul portar la succesul rossonerilor.

"Zilele agitate de care a avut parte între Euro U21 şi prelungirea contractului au fost uitate. O super-paradă în faţa lui Mitriţă şi fără gol primit. Acum e aşteptat pe San Siro", a scris celebrul cotidian italian.

Craiova a avut o şansă uriaşă de a deschide scorul în faţa Milanului, în minutul 22, dar Donnarumma l-a blocat pe Mitriţă cu o intervenţie providenţială, care a amintit tuturor motivele pentru care un puşti de doar 18 ani este titularul postului de portar la una dintre cele mai importante echipe ale Europei.

VIDEO: Intervenţia lui Donnarumma în faţa lui Mitriţă

Pentru prestaţia sa de la Severin, Donnarumma a primit nota 6,5 în Gazzetta dello Sport, la fel ca în Corriere dello Sport şi Tuttosport, care au catalogat parada goalkeeperului rossonero ca fiind "decisivă" pentru succesul obţinut de Milan.

"A anunţat că această vară de foc nu a lăsat urme. E mereu acelaşi Donnarumma, chiar dacă în repriza a doua nu a fost impecabil la o ieşire pe centrare", a notat Corriere dello Sport.

După finalul sezonului trecut, Donnarumma a anunţat, prin vocea agentului său, Mino Raiola, că nu-şi va prelungi contractul cu Milan, scadent în vara anului viitor. Portarul a devenit astfel ţinta jignirilor fanilor rossoneri, iar acest lucru i-a afectat şi prestaţiile la Europeanul U21, unde Italia s-a oprit în semifinale.

În cele din urmă, negocierile cu Milan au fost reluate, iar "Gigio" a semnat o nouă înţelegere cu formaţia pregătită de Vincenzo Montella, valabilă până în 2021.  

Meciurile din noul sezon al Serie A TIM, care va începe pe 19 august, vor fi transmise în noul sezon pe canalele Digi Sport.