• România, Liga 1, etapa a 22-a: Astra - Botoşani (vineri, 20:00, Digi Sport 1)
  • Box Ekaterinburg: Cristian Ciocan - Alexander Povetkin (vineri, ora 18:00, Digi Sport 2)

"Non c'e due senza tre" spune o expresie foarte folosită de italieni. Din păcate, nu s-a aplicat şi pentru AC Milan. La a treia vizită în România, rossonerii au reuşit să spargă gheaţa şi au marcat în ţara noastră.

Autorul primului gol înscris în România de echipa cu 7 trofee ale Ligii Campionilor în palmares este elveţianul Ricardo Rodriguez. Fotbalistul venit în această vară de la Wolfsburg l-a suprins pe Calancea cu o execuţie din lovitură liberă, în minutul 44 al meciului de la Severin cu CS U Craiova, din turul 3 preliminar al Europa League.

VIDEO: Golul lui Ricardo Rodriguez

Jucătorul de 24 de ani a deschis scorul pentru formaţia pregătită de Vincenzo Montella şi a devenit astfel primul marcator al rossonerilor în acest sezon, în care Milan a investit serios pentru revenirea în prim-planul fotbalului italian şi european. Un debut cum nu se putea mai fericit pentru internaţionalul elveţian, care în trecut s-a aflat şi pe lista celor de la Real Madrid.

În precedentele două vizite în România, Milan a suferit o înfrângere la scor şi a obţinut o remiză. Pe 26 iunie 1938, în Cupa Europei Centrale, rossonerii au pierdut fără drept de apel în faţa Ripensiei, scor 3-0. În returul din Italia, s-au impus cu 3-1, un rezultat insuficient însă pentru a merge mai departe.

În sezonul 1976/77 al Cupei UEFA, Milan a terminat la egalitate cu Dinamo, scor 0-0, apoi s-a calificat, datorită victoriei cu 2-1 de pe teren propriu.