• La liga, etapa 13: Real Madrid - Malaga (sâmbătă, Digi Sport 2, ora 17:15) şi Valencia - Barcelona (duminică, Digi Sport 2, ora 21:45)
  • Fotbal, Liga 1, etapa a 19-a: Botoşani - Craiova (vineri, 20:45, Digi Sport 1) şi Astra - FCSB (duminică, 20:45, Digi Sport 1)

Marius Şumudică este de părere că Astra Giurgiu ar fi meritat să obţină o remiză în meciul de pe Arena Naţională cu Austria Viena, câştigat de oaspeţi cu 3-2. Tehnicianul campioanei României a dat vina pentru rezultat şi pe lipsa de experienţă a elevilor săi.

Campionii au fost obligați să joace pe Arena Națională, din cauza stării suprafeței de joc de pe propriul stadion, de la Giurgiu. În tribune au fost aproximativ 2.000 de spectatori, dar antrenorul Astrei a surprins: "Nu mă așteptam să vină atâta lume"

Șumudică și-a felicitat jucătorii pentru cum au jucat în repriza a doua, când consideră că ar fi meritat să egaleze, dar a avut și motive să îi certe: "La fiecare joc, și cu Steaua, așteptăm să primim gol ca să începem să jucăm!".

"A fost un meci dificil, pe care nu l-am jucat la Giurgiu. Cred că a fost un handicap, am jucat pe un stadion unde nu mă așteptam să vină atâta lume. Am avut o primă repriză slabă, a doua a fost mai bună și datorită schimbărilor. Îmi felicit jucătorii pentru repriza a doua. Îmi pare rău că n-am reușit să egalăm. Meritam, la câte situații am avut.

Am încasat primul gol pe un penalty făcut aiurea, apoi lovitură liberă si un gol de Champions League. Rar am văzut așa execuție. A avut un cuvânt de spus și tracul din această competitie. Nu sunt mulți care au jucat în grupe. Jucăm din trei în trei zile, nu am reușit să începem bine jocul, după care e ciudat. La fiecare joc, și cu Steaua, așteptăm să primim gol ca să începem să jucăm.

Am încercat să jucăm fotbal, puteam să joc și cu trei închizători. Important e să faci rezultate, eu cred că a fost un fotbal de calitate, iar dacă în minutul 85 tot stadionul a început să strige numele echipei mele, pentru mine a fost un lucru pozitiv și chiar m-am simțit bine în momentul ăla", a declarat Şumudică, la finalul partidei.

După eşecul cu austriecii, Astra va juca în deplasare cu AS Roma, care a remizat în prima etapă cu Viktoria Plzen, scor 1-1.

"E un rezultat care dovedeşte că grupa se joacă. Am pierdut aici și putem să câștigăm în deplasare. Ne așteaptă un meci greu, dar dacă faci două-trei rezultate bune, ai șanse să te bați acolo", a precizat Şumudică.

Deşi Astra nu are un început foarte bunde sezon, cu excepţia calificării în grupele UEL, Şumudică rămâne optimist că lucrurile vor reveni curând pe făgaşul normal, mai ales după ce suspendarea sa pentru că a jucat la pariuri s-a încheiat.

"Cu siguranță o să creștem. Eu am revenit de două zile la echipă, am făcut două antrenamente cu ei. Ușor-ușor, o să creștem și sunt ferm convins că vom arăta din ce în ce mai bine", a spus antrenorul giurgiuvenilor.