• România, Liga 1, Etapa 22: Craiova - CFR Cluj (sâmbătă, ora 20:30, Digi Sport 1) şi FCSB - Viitorul (duminică, ora 20:00, Digi Sport 1)
  • Spania, La Liga, Etapa16: Barcelona - Deportivo (duminică, ora 21:45, Digi Sport 2)

Plecat la finalul sezonului trecut de la Viitorul, Gabi Iancu a avut un debut de vis la noua sa echipă. Fostul jucător de la FCSB a intrat pe teren în minutul 82 al meciului, în locul lui Pawlowoski, și și-a făcut imediat simțită prezența. Atacantul de 23 de ani a marcat în minutul 97 al meciului, din penalty. Termalica s-a impus cu 2-1 în fața celor de la Lechia Gdansk.

Iancu a vorbit imediat după joc pentru digisport.ro și a povestit cum a ajuns să execute lovitura de la 11 metri, chiar la meciul de debut. Atacantul a recunoscut că, inițial, colegii au vrut să-i ia mingea, dar i-a asigurat pe aceștia că va marca. Deși a ajuns la Termalica de doar câteva săptămâni, Iancu a reușit să se impună în echipă. Acesta chiar a făcut pariu cu un coleg că va marca la debut.

”Știam că o să joc, am avut o discuție cu antrenorul și mi-a transmis că o să joc puțin, pentru că nu sunt încă pregătit complet. Am jucat 10 minute, am intrat destul de bine în joc. Înaintea meciului chiar am făcut pariu cu un coleg că o să dau gol la debut.

La faza penalty-ului m-am dus cu tupeu și am luat mingea, câțiva colegi au venit să mi-o ia să bată ei, dar le-am transmis că dau gol sigur și mi-au lăsat-o în cele din urmă și am reușit să marchez. Mă bucur enorm că am marcat, acum am moralul ridicat și sper să o țin tot așa”, a declarat Gabi Iancu pentru digisport.ro.

Tupeul pe care Iancu l-a arătat la meciul de debut i-a făcut pe colegii săi, dar și pe antrenor, să prindă încredere în jucătorul român. Atacantul susține că nu este încă pregătit fizic și că mai are nevoie de două sau trei săptămâni pentru a fi sută la sută din punct de vedere fizic.

”Colegii m-au felicitat după joc, la fel și antrenorul. Au văzut că am tupeu și acum au încredere în mine. Sper ca ușor-ușor să devin titular, dar nu sunt încă pus la punct sută la sută cu pregătirea fizică. Probabil că voi intra treptat.

Cred că după pauza prilejuită de meciurile echipei naționale să fiu sută la sută și să pot juca un meci întreg. Cei de aici au grijă de mine, să nu mă accidentez și de aceea nu riscă să mă bage mai mult. Sper să am un sezon cât mai bun și după să pot pleca la o echipă mai bună”, a mai spus Iancu.

Iancu a ajuns la Termalica la începutul lunii septembrie, liber de contract, după despărțirea de Viitorul. Un meci și un gol a marcat atacantul pentru noua sa echipă.

Iancu a mai evoluat în cariera sa pentru Viitorul, FCSB și Karabukspor.

7 trofee are jucătorul de 23 de ani în palmares, 4 titluri, o Cupă a României, o Supercupă și o Cupă a Ligii.

800.000 de euro este cota de piață a lui Iancu, conform transfermarkt.com.

PROGRAMUL CANALELOR DIGI SPORT

VIDEO Golul marcat de Iancu