• La Liga, etapa 13: Real Madrid - Malaga (sâmbătă, Digi Sport 2, ora 17:15) şi Valencia - Barcelona (duminică, Digi Sport 2, ora 21:45)
  • Fotbal, Liga 1, etapa a 19-a: Botoşani - Craiova (vineri, 20:45, Digi Sport 1) şi Astra - FCSB (duminică, 20:45, Digi Sport 1)

Mijlocașul nigerian Fegor Ogude a plătit pentru libertatea soției sale, care fusese răpită săptămâna trecută de un grup terorist care are legături cu ISIS.

1,3 milioane de naira nigerieni - echivalentul a 6.000 de euro (!) - a achitat mijlocașul legitimat la Amkar Perm pentru a-și recupera soția din mâinile răpitorilor. Reprezentanții grupării Boko Haram cereau 30 de milioane de naira (circa 139.000 de euro), dar fotbalistul a reușit să negocieze prețul libertății

"Nu am plătit prea mult pentru eliberarea ei. Am plătit 1,3 milioane de naira, deși ei cereau 30 de milioane", a declarat Fegor Ogude, potrivit publicației online The Cable, din Nigeria.

"Este în siguranță, dar trebuie să mă asigur că e în regulă pe deplin. Am dus-o la spital pentru câteva teste medicale, fiindcă un astfel de chin prin care trebuie să fi trecut în mâinile unor oameni înarmați nu trebuie trecut cu vederea. A fost dusă într-un loc deloc prietenos, într-o pădure mlăștinoasă, un loc murdar în care a fost ținută aproape o săptămână. Imaginați-vă ce a trăit în atâtea zile în care a fost ținută acolo. Îi mulțumesc lui Dumnezeu că am recuperat-o în viață, fiindcă mulți ajung acolo și nu se mai întorc vii. Viața ei e cea mai importantă pentru mine", a mai spus mijlocașul legitimat la Amkar Perm.

Potrivit primelor informații, răpitorii lui Maimunat Ogude, soția fotbalistului de la Amkar Perm, ar face parte din Boko Haram, un grup extremist islamist din nord-estul Nigeriei, care mai activează în Niger, Ciad și Camerun, sub conducerea lui Abubakar Shekau. Boko Haram are legături cu al-Qaeda, iar în martie 2015 și-a anunțat loialitatea față de ISIS.

16 selecții are Fegor Ogude în prima reprezentativă a Nigeriei, pentru care a debutat în 2011.