• La Liga, etapa 13: Real Madrid - Malaga (sâmbătă, Digi Sport 2, ora 17:15) şi Valencia - Barcelona (duminică, Digi Sport 2, ora 21:45)
  • Fotbal, Liga 1, etapa a 19-a: Botoşani - Craiova (vineri, 20:45, Digi Sport 1) şi Astra - FCSB (duminică, 20:45, Digi Sport 1)

Alex Teixeira este în acest moment cel mai curtat jucător din lotul pe care Mircea Lucescu îl are în Ucraina, la Șahtior Donețk. PSG și Chelsea l-ar vrea chiar din iarnă pe fotbalistul brazilian, însă Șahtior este decisă să-l păstreze până în vară și nu se mulțumește cu o sumă care se învârte în jurul sumei de 40 de milioane de euro.

"Nu există până acum oferte oficiale pentru Teixeira, doar presa din Anglia a tot scris asta. Dacă va exista o ofertă foarte bună atât pentru club, cât și pentru jucător, atunci eu nu mă pot opune sub nicio formă", a spus Lucescu, referindu-se la jucătorul de 26 de ani.

"Vom vedea, în vară ... el trebuie să își îmbunătățească evoluțiile, chiar dacă este, deja, la un nivel foarte înalt. Sunt convins că se vor oferi sume chiar mai mari pe Teixeira, în comparație cu cele de acum", a mai afirmat antrenorul român.

"Ar fi un vis devenit realitate să joc pentru Chelsea", a fost declarația scurtă, dar sinceră, făcută de Alex Teixeira.

Lista cu cei mai scumpi jucători vânduţi de Şahtior:

1. Fernandinho - la Manchester City - 40 de milioane de euro;
2. Willian - Anji - 35;
3. Douglas Costa - 30;
4. Henrikh Mkhitaryan - Borussia Dortmund - 27,5;
5. Dmytro Chygrynskiy - 25;

30.06.2018 este data până la care Teixeira are contract cu Şahtior Doneţk

6 milioane de euro a plătit Şahtior clubului Vasco Da Gama pentru Teixeira, în urmă cu fix 6 ani

30 de milioane de euro a luat Şahtior de la Bayern Munchen, în vară, pe atacantul Douglas Costa, pe care plătise 8 milioane de euro în 2010, clubului Gremio