• România, Liga 1, Etapa 22: FCSB - Viitorul (duminică, ora 20:00, Digi Sport 1)
  • Spania, La Liga, Etapa16: Barcelona - Deportivo (duminică, ora 21:45, Digi Sport 2)

Amicalul dintre Germania şi Olanda, care va avea loc marţi, la Hanovra, este "un simbol al libertăţii, al democraţiei şi al solidarităţii", a declarat selecţionerul campioanei mondiale, Joachim Low, referindu-se la atentatele produse în Paris în timpul partidei pe care echipa sa a disputat-o vineri împotriva Franţei.

"Rivalitatea dintre noi şi olandezi va trece, evident, în plan secund. Acest meci va avea loc pentru un cu totul alt set de valori.

Meciul este un simbol al libertăţii, al democraţiei şi al solidarităţii cu prietenii noştri francezi. Gândurile noastre vor merge spre apropiaţii victimelor", a spus Low, încă afectat după evenimentele petrecute în capitala Franţei.

Incertă la un moment dat după seria de atacuri de vineri, în urma cărora şi-au pierdut viaţa peste 100 de persoane, întâlnirea dintre cele două mari rivale va avea totuşi loc, iar la ea vor asista cancelarul Angela Merkel şi numeroşi membri ai guvernului său.

"Mesajul nostru este clar: nu vom lăsa se ne fie afectat modul de viaţă. Nu trebuie să acordăm teroriştilor victoria care ar însemna anularea meciului", a precizat ministrul german al Justiţiei, Heiko Maas.

De asemenea, ministrul Economiei, care ocupă şi postul de vicecancelar, Sigmar Gabriel, a propus ca înainte de începutul meciului să fie cântat imnul Franţei, "La Marseillaise", un gest care ar arăta "legătura noastră de unire cu Franţa".

Team managerul naţionalei germane, Oliver Bierhoff, a afirmat că există discuţii pentru acest gest simbolic.