• România, Liga 1, etapa a 22-a: Astra - Botoşani (vineri, 20:00, Digi Sport 1)
  • Box Ekaterinburg: Cristian Ciocan - Alexander Povetkin (vineri, ora 18:00, Digi Sport 2)

În timpul meciului Australia - Germania, de la Cupa Confederațiilor, arbitrul american Mark Geiger a avut nevoie de ajutorul asistenților video la al doilea gol marcat de ”canguri”.

La scorul de 3-1 pentru nemți, australienii au redus din diferență prin Tomi Juric, la o fază în care atacantul lui FC Luzern a atins mingea cu mâna. După ce a arătat centrul terenului, centralul partidei a așteptat și decizia arbitrilor asistenți care au analizat pe monitor ceea ce s-a întâmplat.

Aceștia probabil au considerat că Juric nu a jucat mingea cu mâna în mod intenționat și nu au găsit suficiente argumente pentru a nu valida golul.

Concret, Tom Rogic, marcatorul primului gol, a șutat de la marginea careului și, înainte ca mingea să fie scăpată în față de Bernd Leno, aceasta a fost deviată cu mâna stângă de Juric. După ce portarul lui Leverkusen n-a reușit să rețină balonului, acesta a fost trimis în poartă fără probleme de atacantul australian.

Click AICI și AICI pentru a vedea faza în care a fost necesară intervenția VAR.

Golul controversat al lui Juric a fost și ultimul al partidei de la Sochi. Germania s-a impus cu 3-2, datorită reușitelor lui Lars Stindl (minutul 5), Julian Draxler (44 - penalty) și Leon Goretzka (48). Pentru Australia au punctat Tom Rogic (41) și Tomi Juric (56).

După prima etapă, lider în Grupa B a Cupei Confederațiilor este Chile, care a câștigat duminică seara cu 2-0 în fața Camerunului, într-un meci în care Arturo Vidal (81) și Eduardo Vargas (90+1) au punctat pe final.

În Grupa A, lider este Rusia (țara gazda), care a trecut în primul meci de Noua Zeelandă cu 2-0 (Boxall, 31 - autogol; Smolov - 69). Ex-sovieticii sunt urmați de Portugalia și Mexic, care au remizat, 2-2, în al doilea joc al competiției. Lusitanii au condus de două ori, datorită golurilor lui Quaresma (34) și Cedric Soares (86), însă latino-americanii au revenit de fiecare dată prin Chicharito (42) și Hector Moreno (90+1).

PROGRAMUL TRANSMISIUNILOR DIGI SPORT