• Liga 1, etapa a 21-a: Dinamo - Voluntari (azi, ora 20:00, Digi Sport 1)
  • Box Ekaterinburg: Cristian Ciocan - Alexander Povetkin (vineri, ora 18:00, Digi Sport 2)

Azi noapte, de la ora 2:00, ora României, Argentina și Brazilia au remizat, 1-1, în preliminariile pentru Campionatul Mondial din 2018, din Rusia. Pentru argentinieni a marcat Lavezzi (34), iar pentru brazilieni, Lucas Lima (58). Pentru al treilea meci la rând în actuala campanie de calificare, formația albiceleste nu a reușit să câștige, lucru care nu i s-a mai întâmplat niciodată în istoria preliminariilor pentru Mondiale.

Partida de azi-noapte a debutat cu un moment de reculegere pentru victimele atentatelor de la Paris, de aseară, unde s-au înregistrat peste 120 de morți într-o serie de explozii și atacuri teroriste coordonate.

Dependența naționalei Argentinei de Leo Messi, absent din cauza unei accidentări, devine tot mai clară. Deși nici Aguero nu s-a aflat în teren aseară, accidentat la rândul său, Messi este singurul care a lipsit în toate cele trei partide de până acum din preliminariile CM 2018.

Vezi mai jos golul lui Lavezzi pentru Argentina:

Vezi mai jos golul lui Lucas Lima pentru Brazilia:

În primele trei partide ale grupei sudamericane de calificare la Mondialele de peste trei ani, Argentina a pierdut cu Ecuador (0-2) și a remizat cu Paraguay (0-0) și cu Brazilia (1-1). După trei runde, naționala Albiceleste este penultima în clasamentul sudamerican, depășind-o doar pe Venezuela, care are 0 puncte acumulate.

Nicio echipă din America de Sud nu s-a calificat vreodată la Mondiale după ce a ratat victoria în primele trei partide din preliminarii. De 31 de ori s-a întâmplat ca o selecționată să înceapă la fel ca Argentina acum, dar niciuna nu a reușit să-și revină ulterior și să obțină calificarea. La nivel mondial, însă, s-au văzut cazuri. Din 349 de situații asemănătoare, patru echipe au reușit să își învingă ghinionul din primele trei meciuri și să ajungă la turneul final: SUA (1950, un egal și două înfrângeri), URSS (1986, două egaluri și o înfrângere), Irlanda (1990, două remize și o înfrângere) și Costa Rica (2006, două egaluri, o înfrângere).