• România, Liga 1, etapa a 22-a: Astra - Botoşani (vineri, 20:00, Digi Sport 1)
  • Box Ekaterinburg: Cristian Ciocan - Alexander Povetkin (vineri, ora 18:00, Digi Sport 2)

UEFA a anunţat, azi, împerecherea oraşelor-gazdă de la Euro 2020, iar de listă a lipsit, suprinzător, capitala Belgiei, Bruxelles.

Forul european a considerat că belgienii nu au oferit garanţiile necesare pentru construcţia unei noi arene, pe care ar fi urmat să se dispute trei meciuri din faza grupelor şi unul din optimile de finală, iar Bruxelles-ul a fost înlocuit cu Londra.

Stadionul Wembley fusese deja desemnat să găzduiască semifinalele şi finala, iar acum a primit şi meciurile programate iniţial în capitala Belgiei.

Preşedintele UEFA, Aleksander Ceferin, a declarat că decizia a fost luată în unanimitate. Cardiff şi Stockholm se aflau la rândul lor pe lista oraşelor care ar fi putut înlocui Bruxelles-ul.

Campionatul European din 2020 se va disputa între 12 iunie şi 12 iulie şi va fi primul care va fi găzduit de mai multe ţări de pe continent.

Bucureştiul se află printre oraşele-gazdă, urmând să organizeze trei meciuri din grupa C, alături de Amsterdam, şi unul din optimile de finală.

Nici capitala României nu stă foarte bine la capitolul infrastructură, deşi are deja stadionul pe care se vor juca meciurile, Arena Naţională, iar decizia luată în cazul Belgiei reprezintă un avertisment pentru ţara noastră.