• Liga 1, etapa a 21-a: Dinamo - Voluntari (azi, ora 20:00, Digi Sport 1)
  • Box Ekaterinburg: Cristian Ciocan - Alexander Povetkin (vineri, ora 18:00, Digi Sport 2)

Pierre-Emerick Aubameyang, desemnat cel mai bun fotbalist african al anului trecut, i-a dat replica câștigătorului precedentelor patru ediții, Yaya Toure. Ivorianul s-a declarat dezamăgit că atacantul Borussiei Dortmund a fost declarat cel mai bun, deși Gabonul a părăsit Cupa Africii pe Națiuni încă din primul tur, iar Coasta de Fildeș a câștigat competiția.

”Sunt foarte, foarte dezamăgit. Este trist să vezi că Africa reacţionează în acest mod, că nu dă importantă lucrurilor africane.

Cred că este ruşinos pentru Africa, iar un asemenea comportament este indecent. Însă ce poţi să faci? Noi, africanii, nu arătăm că Africa este importantă în ochii noştri, ci privilegiem mai mult exteriorul decât propriul nostru continent. Iar acest lucru este lamentabil!”, a declarat Yaya Toure, jucătorul echipei engleze Manchester City, într-un interviu acordat postului de radio RFI.

Aubameyang, primul gabonez din istorie care câștigă această distincție, s-a impus în fața lui Toure cu 143 de puncte la 136. Atacantul lui Dortmund susține că nu îl interesează criticile ”rivalului” său de la Manchester City și că nu este deranjat de acestea, deși ”nu le înțelege”.

”Chiar nu știu de ce a zis ce a zis. Nu o să mă enervez din cauza asta, iar în ceea ce mă privește este un subiect încheiat. Nu contează pentru mine. Nu mă interesează”, a spus Aubameyang pentru Sport Bild.