• România, Liga 1, Etapa 22: FCSB - Viitorul (duminică, ora 20:00, Digi Sport 1)
  • Spania, La Liga, Etapa16: Barcelona - Deportivo (duminică, ora 21:45, Digi Sport 2)

Constantin Budescu a plecat sâmbătă dimineață în China, acolo unde va participa la un prim stagiu centralizat cu noua lui echipă, Dalian Yifang. Mijlocașul ofensiv a avut o săptămână liberă, dar, pentru a se menține în formă a preferat să efectueze câteva antrenamente alături de foștii colegi de la Astra.

"A fost bine în aceste zile de vacanță, acum voi merge în cantonament și trebuie să mă apuc de treabă. Sunt pregătit, sper să treacă cât mai repede și zilele de cantonament. A fost o plăcere să mă antrenez puțin cu foștii mei colegi și le doresc multă baftă. Cred că Astra are puterea să își îndeplinească obiectivul. Din câte știu eu, la Astra obiectivul nu este câștigarea titlului, ci o clasare în primele 3 locuri", a declarat Constantin Budescu, înainte să plece în China.

Chiar dacă este conștient de nivelul ligii secunde chineze, Budescu vrea să fie în lotul României la Campionatul European din Franța și speră că evoluțiile avute până acum în Liga 1 vor fi suficiente pentru a fi convocat în continuare de Anghel Iordănescu.

"Contractul este pe 3 ani zile, iar banii o să vină doar dacă ne îndeplinim obiectivele, adică să promovăm. Am stat câteva zile acolo, sper să mă acomodez cât mai repede la viața de acolo. Campionatul European este un obiectiv și îmi doresc să ajung acolo , asta vrea orice fotbalist, să ajungă la un turneu final. Pentru două, trei luni de zile nu vor avea nevoie de DVD-uri cei de la națională cu jocurile mele de acolo, m-au văzut până acum la Astra. Nu am cum să îmi schimb jocul în doar câteva luni. Sunt foarte multe momente frumoase petrecute la Astra, am ajuns în grupele Europa League, am obținut o victorie în deplasare contra celor de la Lyon, m-am simțit foarte bine la Giurgiu", a mai spus fostul decar al Astrei.

Dalian Yifang a terminat stagiunea trecută pe locul 3 în liga a doua, iar în acest an are ca obiectiv promovarea. Înţelegerea dintre Budescu şi echipa din China este valabilă pentru următorii 3 ani. 1,2 milioane de euro a primit Astra Giurgiu în schimbul transferului lui Constantin Budescu.