• România, Liga 1, etapa a 22-a: Astra - Botoşani (vineri, 20:00, Digi Sport 1)
  • Box Ekaterinburg: Cristian Ciocan - Alexander Povetkin (vineri, ora 18:00, Digi Sport 2)

Un miliardar rus este omul care îi vrea cu orice preţ pe Gică Hagi şi Gică Popescu la modesta grupare turcă Karşiyaka SK.

Mikhail Prokhorov (52 de ani) are o avere estimată de Forbes la nouă miliarde de dolari, iar sportul e una dintre marile sale pasiuni.

Este din 2010 proprietarul unei formaţii din NBA (liga profesionistă nord-americană de baschet), Brooklyn Nets, şi vrea acum să revoluţioneze o formaţie din liga a treia turcă.

Prokhorov a făcut avere cu metale preţioase. Rusul a deţinut cea mai mare companie producătoare de nichel şi paladiu din lume, Norilsk Nickel, şi a fost preşedintele Polyus Gold, cel mai mare producător de aur din Rusia.

Omul care vrea să o ducă pe Karşiyaka în prim-planul fotbalului din Turcia a candidat în decembrie 2011 ca independent la alegerile pentru preşedinţia Rusiei. S-a clasat pe locul 3, cu 7,94% din voturi.

Intenţia rusului este să le dea putere totală lui Hagi şi Popescu, care să fie antrenorul, respectiv preşedintele grupării din Izmir.

Înfiinţată în 1912, Karşiyaka SK este în acest moment pe ultimul loc într-una dintre seriile din liga a treia, cu cinci puncte după 12 etape.

Gruparea care îşi dispută meciurile de acasă pe o arenă de peste 50.000 de locuri, İzmir Ataturk Stadium, n-a mai jucat în prima ligă turcă din sezonul 1995-1996.

VEZI AICI PROGRAMUL COMPLET AL CANALELOR DIGI SPORT