Al Ain v Al Nassr - AFC Champions League
Cristiano Ronaldo, în fruntea listei. Ce performanță negativă a bifat portughezul în Arabia Saudită
MLS: Inter Miami CF at New York Red Bulls
No Messi, no party! Inter Miami, umilită în MLS fără starul argentinian
Screenshot 2024-03-28 at 22.53.08
Urmează un ”exod” de la FCSB: cinci jucători sunt pe picior de plecare! Doi fotbaliști pot veni în vară, unul e sigur
Digi Sport 1 Live
Acum

GALERIE FOTO Cristiano Ronaldo a câștigat al treilea său Balon de Aur! Lista premiilor acordate la Zurich

12.01.2015, 09:45

UPDATE 21:03. CRISTIANO RONALDO A CÂȘTIGAT BALONUL DE AUR 2014! Este al treilea al carierei, după cele din 2008 și 2013.

ronaldo balon
  • SuperLiga: Voluntari - Hermannstadt, vineri, 17:30, DGS 1

  • SuperLiga: Sepsi - CFR, vineri, 20:30, DGS 1

Pe locul 2 a fost clasat Leo Messi, la doar câteva sutimi în fața lui Manuel Neuer. Din totalul voturilor, CR7 a primit 37,66% din voturi, decarul Barcelonei 15,76%, iar goalkeeper-ul Germaniei 15,72%. 

"Vreau să le mulțumesc colegilor de la Real Madrid, fanilor care m-au votat și antrenorului. Să câștig acest trofeu înseamnă ceva unic. Voi continua să muncesc la fel, să mă dedic fotbalului tot așa cum am făcut-o până acum.

Nu este un trofeu individual, este și pentru mama mea, pentru fiul meu. Voi încerca să devin din ce în ce mai bun.

Am un mesaj pentru întreaga Portugalie: niciodată nu m-am gândit că voi câștiga vreodată acest trofeu. El este și pentru voi! Vă mulțumesc pentru tot", a declarat Cristiano Ronaldo, imediat după ce a primit premiul.


GALERIE FOTO DE LA BALONUL DE AUR 2014: 

Galerie Foto


UPDATE 20:55. Nadine Kessler a primit "Balonul de Aur" pentru fotbalul feminin. A câștigat și ea titlul UEFA Champions League la feminin, cu Wolfsburg.

"Nu mi-am imaginat vreodată că voi câștiga acest premiu. Fericirea ne este umbrită tuturor celor de la Wolfsburg de dispariția lui Junior Malanda.

Le mulțumesc coechipierelor mele, dar și antrenorului. De asemenea, acest premiu este pentru jucătoarele și selecționera de la echipa națională, dar și pentru toate fetele care joacă fotbal. Vreau să împart acest trofeu cu toți cei pe care i-am menționat", a spus Nadine Kessler.


UPDATE 20:50. Ultimul nominalizat la Balonul de Aur, Manuel Neuer, a urcat și el pe scenă și a susținut un mic discurs:

"Anul 2014 a fost incredibil pentru mine. Am luat Cupa Mondială cu Germania, dar și campionatul cu Bayern. 

Este un sentiment deosebit să fiu alături de Messi și Cristiano Ronaldo pe această listă. Au fost mulți portari buni de-a lungul vremii care nu au avut această ocazie", a declarat goalkeeper-ul german.


UPDATE 20:48. Premiul PuskasGolul lui James Rodriguez a fost ales cel mai frumos al anului. Columbianul a înscris în meciul cu Uruguay, de la Cupa Mondială. 

"Sunt foarte fericit și vreau să le mulțumesc fanilor care m-au votat.", a spus James Rodriguez.

CLICK AICI PENTRU VIDEO CU GOLUL ANULUI 2014


UPDATE 20:25. Leo Messi a urcat și el pe scenă:

"Sunt un perfecționist, vreau să fiu un jucător din ce în ce mai bun, de la an la an. Fără colegi nu aș reuși acest lucru.

Mă bucur că am șansa să joc fotbal, mă simt bine pe teren. Când intru pe gazon, asta încerc să fac: să mă bucur de acest sport alături de coechipieri.

Întotdeauna l-am admirat pe Pablo Aimar, îl cunosc și în afara gazonului, e un om extraordinar.", a fost declarația argentinianului.


UPDATE 20:09. Se prezintă nominalizații pentru premiul de Antrenorul Anului: Carlo Ancelotti, Joachim Low și Diego Simeone. 

CÂȘTIGĂ JOACHIM LOW! 

Sursa foto: Sky Sports

"Vreau să mulțumesc produsului Bundesliga, jucătorilor excepționali din campionatul Germaniei, dar și celor care au plecat să joace în alte țări. Am lângă mine aici doi dintre cei care au făcut posibilă câștigarea Cupei Mondiale - Neuer și Lahm - le mulțumesc lor și tuturor celor care nu sunt acum aici.

Vreau să îi felicit și pe Carlo Ancelotti și Diego Simeone, care ar fi meritat și ei să câștige acest premiu. Nu îi numesc adversari, pentru mine sunt colegi și sunt onorat că am fost nominalizat alături de ei.", a spus Joachim Low, pe scenă, după primirea trofeului.


UPDATE 20:07. Ralf Kellermann a fost ales "Antrenorul anului în fotbalul feminin". A câștigat trofeul UEFA Champions League la cârma lui Wolfsburg.


UPDATE 20:02. Deținătorul trofeului din 2013 urcă pe scenă: 

"Este o postură onorantă să lucrez cu domnul Carlo Ancelotti. Este un antrenor foarte bun și o persoană deosebită.

A fost un an deosebit, fantastic. La Decima este cel mai grozav moment al anului, să ridic trofeul UCL, pe care îl dedic fanilor.

A fost un moment deosebit când am câștigat trofeele UCL, Campionatul Mondial al Cluburilor, dar și Balonul de Aur.", a declarat Cristiano Ronaldo.


UPDATE 19:35. Se acordă trofeul Puskas. Nominalizații sunt Stephanie Roche, James Rodriguez și Robin Van Persie.

Este prezentată Echipa Anului FIFPro. Fiecare jucător urcă pe rând pe scenă. Componența formației:

Neuer - Ramos, Thiago Silva, David Luiz, Lahm - Iniesta, Kroos, Di Maria -  Messi, Ronaldo, Robben


UPDATE 19:17. Sepp Blatter, președintele FIFA, dă startul ceremoniei de la Zurich și își începe discursul vorbind despre pacea de pe mapamond și recentele incidente regretabile din Franța


UPDATE 19:03. Jucători de primă din lume și-au anunțat deja favoriții. Taberele sunt împărțite între Cristiano Ronaldo și Messi. 

"În așteptarea Balonului de Aur. Sper să îl câștige Cristiano.", a scris Wayne Rooney pe pagina sa oficială de Twitter. Atacantul englez a fost coleg cu Ronaldo la Manchester United, între 2004 și 2009. 

"Poate să dea Ronaldo câte goluri vrea, nu există jucător mai bun pe lume decât Leo Messi.", a scris în replică, din partea cealaltă a orașului Manchester, Kun Aguero. Vârful lui City visează de multă vreme să joace în aceeași echipă cu decarul Barcelonei.


UPDATE 18:51. Cristiano Ronaldo a făcut și el o poză înaintea startului Galei, pentru pagina de Twitter a Balonului de Aur. Portughezul, aranjat la 4 ace. 

UPDATE 18:40. A apărut prima poză cu Messi gata pregătit pentru gală. La fel ca și în ceilalți ani, decarul Barcelonei a optat pentru un costum ieșit din comun. Leo a făcut o poză alături de colegul Andres Iniesta.

UPDATE 18:27. Clarence Seedorf, Alessandro Del Piero, Toni Kroos, Philipp Lahm, Sergio Ramos, Carlo Ancelotti, Angel Di Maria și Andres Iniesta au călcat și ei pe covorul roșu și au intrat în sala de la Zurich. 


UPDATE 18:14. Încet încep să apară și personalitățile în sala de la Zurich. Printre primii au sosit James Rodriguez, alături de soția sa, urmat de Diego Simeone. Antrenorul lui Atletico a mers și l-a îmbrățișat pe compatriotul său, Leo Messi, la finalul conferinței de presă susținută de cei trei nominalizați, și i-a urat acestuia mult succes. 


UPDATE 17:55. Principalii favoriți, Cristiano Ronaldo și Messi, și-au făcut reciproc declarații laudative înaintea decernării Balonului de Aur. 

"Ar fi foarte interesant să jucăm toți trei în aceeași echipă. Ar fi momente pe care ni le-am aminti pentru totdeauna. Mi-ar plăcea să îl am pe Messi sau pe Neuer în echipa mea.", a spus Cristiano Ronaldo.

"Ce a făcut în acest an Cristiano este extraordinar. A avut un an impresionant, în care a înscris goluri foarte importante. Bineînțeles că mi-ar plăcea să joc alături de el, mereu vreau să am colegi de echipă pe cei mai buni jucători din lume.", a declarat Leo Messi.


UPDATE 16:50 Recent retras din activitate, fostul atacant internaţional francez Thierry Henry a acceptat, după lungi negocieri, să înmâneze trofeul Balonul de Aur, la ceremonia care va avea loc la Zurich, scrie L'Equipe.

Henry a trecut foarte aproape de trofeu de mai multe ori, în 2003 clasându-se pe locul 2, iar în 2006, pe locul 3, însă cel mai bun marcator al echipei Franţei (123 selecţii, 51 goluri) nu a câştigat niciodată Balonul de Aur.

UPDATE 16:35 Cristiano Ronaldo a ajuns la Zurich, alături de familie, pentru a participa la gala în care va fi acordat Balonul de Aur.

Încă de la aeroport, portughezul a fost asaltat de amatorii de poze și autografe, așa cum era de așteptat.

De șase ani, Balonul de Aur, cel mai prestigios trofeu individual care poate fi câștigat de un fotbalist, acordat de revista France Football și FIFA, a fost câștigat doar de doi jucători: Cristiano Ronaldo (2008, 2013) și Lionel Messi (2009, 2010, 2011, 2012). La ediția din acest an, care răsplătește cel mai bun jucător din 2014, cei doi sunt din nou în finală, alături de un ”new entry”, goalkeeperul lui Bayern Munchen și al naționalei Germaniei, Manuel Neuer.

Ceremonia de decernare a Balonului de Aur va avea loc la Zurich, astăzi, luni, 12 ianuarie, de la ora 19:15, și va fi transmisă în format LIVE TEXT pe digisport.ro și m.digisport.ro.

De când Balonul de Aur a fost ”înfiat” oficial și de FIFA, alături de revista franceză France Football, trofeul a căpătat o asemenea dimensiune încât se vorbește despre favoriți cu luni înainte și se fac campanii comparabile cu cele electorale în favoarea unuia sau altuia dintre candidați.

Cristiano Ronaldo, Lionel Messi și Manuel Neuer sunt cei trei finaliști în acest an la câștigarea râvnitului premiu. Unul a câștigat patru trofee cu Real Madrid în anul recent încheiat, printre care și UEFA Champions League și Campionatul Mondial al Cluburilor. Altul, a ajuns în finala Campionatului Mondial din Brazilia, unde a fost desemnat cel mai bun jucător al turneului, iar al treilea s-a încoronat campion mondial cu Germania și a jucat semifinalele UCL cu Bayern.

În acest an, portughezul pare favoritul la câștigarea trofeului. Ar fi al treilea din vitrina sa personală. A avut un an senzațional, atât pe plan personal, cât și cu echipa. Nu a strălucit la Mondiale, dar cu el, Real Madrid a câștigat patru trofee. În plus, CR7 a doborât numeroase recorduri în 2014. Printre ele, cel de cele mai multe goluri marcate într-o ediție UCL: 17. În cazul în care va câștiga astăzi, Ronaldo îi va egala în panteonul fotbalului, pe Cruyff, Platini și Van Basten, toți cu câte trei Baloane de Aur în palmares. Și se va apropia la unul singur de marele său rival, Leo Messi.

Neuer, primul portar finalist, din 2006 încoace

Argentinianul este pentru al optulea an la rând între cei trei finaliști. Din 2007 încoace, nu a lipsit la nicio ediție. E pentru prima oară, însă, când ajunge cu cele mai mici șanse în finală. Faptul că Barcelona nu a câștigat niciun trofeu în 2014, cu el în teren, iar Argentina a pierdut finala CM, în care el a avut o evoluție mediocră, fac ca Messi să aibă chiar mai puține șanse decât Manuel Neuer.

Portarul german ajunge pentru prima oară între cei trei finaliști la Balonul de Aur. Este primul portar care o face, din 2006 încoace, an în care Buffon a prins Top 3. După încercările eșuate ale lui Ribery, Xavi, Iniesta sau Fernando Torres, germanul va încerca să le ”răpească” trofeul celor doi granzi. Ar deveni primul portar care câștigă Balonul de Aur, după Lev Yashin, în 1963, singurul goalkeeper care a reușit să se strecoare în galeria câștigătorilor.

„Antrenorul anului” și Trofeul Puskas, la aceeași gală

Tot astăzi, în cadrul aceleiași gale, va fi ales cel mai bun antrenor din 2014, dar și cel mai frumos gol al anului, la Trofeul Puskas. De asemenea, va fi desemnat ”unsprezecele” anului trecut - FIFA FIFPro World XIși vor fi acordate premii pentru fair-play - FIFA Fair Play Award - și pentru activitatea managerială, la FIFA Presidential Award.

Cei trei antrenori finaliști sunt Carlo Ancelotti (Real Madrid), Joachim Low (Germania) și Diego Simeone (Atletico Madrid).

La Trofeul Puskas, finaliștii sunt James Rodriguez (Columbia), Robin Van Persie (Olanda) și Stephanie Roche (Irlanda).

Etichete: cristiano ronaldo , balonul de aur , lionel messi , favoriti , trofeul puskas , manuel neuer , finalisti , gala de la zurich


Urmărește știrile digisport.ro și pe Google News


Noua Aplicaţie Digi Sport poate fi descărcată din
Digi24
Una dintre celebrele gemene siameze Abby și Brittany s-a căsătorit. De ce nu au făcut niciodată operația de separare
Una dintre celebrele gemene siameze Abby și Brittany s-a căsătorit. De ce nu au făcut niciodată operația de separare

Abby și Brittany Hensel, gemene siameze din SUA, care au devenit celebre în toată lumea după ce au...

Descarcă aplicația Digi24

Sondajul zilei

Top articole
Romania V Greece - International Friendly, Bucharest - 25 Mar 2022
OUT de la echipa națională pentru EURO! ”Orice om sănătos la cap l-ar lua în lot, dar eu l-am scos”

E gata: Ianis Hagi pleacă de la Alaves! A anunțat unde va juca sezonul viitor
Screenshot 2024-03-27 at 17.00.01
Chetă pentru un violator: cine a plătit, de fapt, milionul de euro care l-a scos pe Dani Alves din închisoare
Dani Alves is released on bail from Can Brians jail
Provocarea zilei: găsește reprezentantul României din fotografia virală
Screenshot 2024-03-27 at 18.44.14
Se îngroașă "gluma": Napoli a intrat și ea în cursa pentru un jucător din SuperLiga României!
profimedia-0774483276
Recomandările redacției
Screenshot 2024-03-28 at 22.53.08
Urmează un ”exod” de la FCSB: cinci jucători sunt pe picior de plecare! Doi fotbaliști pot veni în vară, unul e sigur

Ce surpriză! Schimbarea majoră pe care UEFA o ia în calcul pentru EURO 2024
”Nu mai pot. E inadmisibil!”. S-a săturat și vrea să plece din România!
ciprian marica
Exclusiv ”Ați avut ofertă de 8 milioane de euro?”. Șeful lui Dinamo a răspuns imediat și a lămurit situația
fcd
Citește și
Foto Ronaldo ”l-a copiat” pe Ibrahimovic. Ce ”navă spațială” și-a achiziționat Cristiano
cristiano ronaldo
Lionel Messi a povestit totul, la aproape 3 ani de când a plâns, la plecarea de la Barcelona
profimedia-0626074105
"Am avut metastaze la plămâni și la coloană". Teodora, fiica lui Mihai Stoica, despre dificila perioadă când a luptat cu cancerul
"Am avut metastaze la plămâni și la coloană". Teodora, fiica lui Mihai Stoica, despre dificila perioadă când a luptat cu cancerul
Accidentare la FCSB! Titularul ”s-a rupt" și ar putea rata tot sezonul!
Accidentare la FCSB! Titularul ”s-a rupt" și ar putea rata tot sezonul!
Prima apariție a lui Gigi Becali, după ce a ținut post negru 5 zile! Cum arată: ”Dacă mănânci mult, te uiți după femei”
Prima apariție a lui Gigi Becali, după ce a ținut post negru 5 zile! Cum arată: ”Dacă mănânci mult, te uiți după femei”
Adevărul despre scandalul dintre Rebel Wilson și Sacha Baron Cohen. Ce a scris actrița despre starul din „Borat” în cartea ei de memorii
Adevărul despre scandalul dintre Rebel Wilson și Sacha Baron Cohen. Ce a scris actrița despre starul din „Borat” în cartea ei de memorii
Are 47 de ani, dar arată ca o puștoaică. Shakira, irezistibilă în emisiunea lui Jimmy Fallon, într-o rochie scurtă
Are 47 de ani, dar arată ca o puștoaică. Shakira, irezistibilă în emisiunea lui Jimmy Fallon, într-o rochie scurtă
Hagi s-a liniștit: Ianis merge sigur în Germania! Avem premianții și corigenții lotului pentru Euro
Hagi s-a liniștit: Ianis merge sigur în Germania! Avem premianții și corigenții lotului pentru Euro
Ungaria introduce vinieta de o zi. Cât costă și de ce nu merită să o cumperi?
Ungaria introduce vinieta de o zi. Cât costă și de ce nu merită să o cumperi?
Simona Halep, veste total neașteptată. Ce i se pregătește fostului lider mondial
Simona Halep, veste total neașteptată. Ce i se pregătește fostului lider mondial
"Ați mai văzut așa ceva?" Surpriză mare la Miami: o rusoaică a învins o favorită și s-a calificat în semifinale
"Ați mai văzut așa ceva?" Surpriză mare la Miami: o rusoaică a învins o favorită și s-a calificat în semifinale
Barcelona, îndemnată să-l transfere pe fotbalistul supranumit ”noul Messi” și ”noul Neymar”
1st January 2022: Ciutat Esportiva Joan Gamper, Barcelona, Spain; FC Barcelona Press conference and training sessions: FC Barcelona logo in Ciutat Esportiva Joan Gamper

Setarile tale privind cookie-urile nu permit afisarea continutul din aceasta sectiune. Poti actualiza setarile modulelor coookie direct din browser sau de aici – e nevoie sa accepti cookie-urile social media

ProFm
Are 47 de ani, dar arată ca o puștoaică. Shakira, irezistibilă în emisiunea lui Jimmy Fallon, într-o rochie scurtă
Are 47 de ani, dar arată ca o puștoaică. Shakira, irezistibilă în emisiunea lui Jimmy Fallon, într-o rochie scurtă
Digi World
Ce culoare este pantoful din imagine? De ce unii văd roz, iar alții turcoaz
Ce culoare este pantoful din imagine? De ce unii văd roz, iar alții turcoaz
Digi Animal World
Momentul în care un elefant furios lovește un camion de safari plin de turiști, în Africa de Sud. Imaginile sunt virale
Momentul în care un elefant furios lovește un camion de safari plin de turiști, în Africa de Sud. Imaginile sunt virale