• Liga 1, etapa a 21-a: Dinamo - Voluntari (azi, ora 20:00, Digi Sport 1)
  • Box Ekaterinburg: Cristian Ciocan - Alexander Povetkin (vineri, ora 18:00, Digi Sport 2)

Dan Petrescu s-a înțeles cu arabii de la Al Arabi și va fi antrenroul trupei din Qatar pentru următoarele două sezoane. Clubul care nu a mai luat titlul din 1997 are speranțe mari cu românul pe bancă și e gata să investească sume uriașe pentru un nou trofeu.

Primul jucător pe care șefii vor să-l aducă sub comanda lui Dan Petrescu este mijlocașul Barcelonei, Xavi. Tehnicianul român de 46 de ani a anunțat ÎN EXCLUSIVITATE la emisiunea Fotbal Club de la Digi Sport că cel mai titrat jucător din fotbalul spaniol a semnat deja un precontract cu gruparea din Qatar.

"Xavi a semnat un precontract cu Al Arabi. Au apărut probabil și alte oferte de la alte echipei. Eu personal cu el am vorbit. Agentul care m-a dus pe mine la Al Arabi e în Brazilia dar acum e Campionatul Mondial și e greu să intre la el. Am vorbit cu Xavi doar la telefon și l-am intrebat dacă vrea să joace la noi și să se sacrifice pentru că la mine dacă nu alergi poate să te cheme Xavi, nu joci. Mi-am dat seama de la telefon că e un om extraordinar. Jucătorii mari au fost toți niște oameni modești și au avut mult bun simț" a dezvăluit Petrescu.

Presa iberică susține că veteranul de 34 de ani ar putea câștiga aproximativ 8 milioane de euro dacă alege să evolueze la formația lui Petrescu. În cazul în care transferul ibericului nu se va materializa, Al Arabi are și alte nume mari pe listă. Petrescu a dezvăluit că e vorba de jucători cu nume, care participă în prezent la Campionatul Mondial. "Dacă nu vine Xavi sunt și alte nume mari care sunt la CM 2014, dar nu vreau să le spun. Normal că-l vreau pe Xavi și cred ca Al Arabi poate sa-i dea 8 milioane de euro pe an" a mai spus Petrescu.

Tehnicianul de 46 de ani vrea să aducă și români la formația din Qatar. Deși n-a vrut să-i spună numele, Petrescu a dezvăluit că este vorba de un atacant. "E posibil să vină un jucător român, am o idee, dar depinde de preț. E român, atât pot să vă spun. Bineînțeles, îți trebuie un jucător de atac. Nu poți să iei un fundaș mai ales că nu ai voie cu prea mulți stranieri" a încheiat Petrescu.