• România, Liga 1, Etapa 22: Poli Timișoara - Dinamo (luni, 18 decembrie, ora 20:00, Digi Sport 1)
  • Spania, La Liga, Etapa 17: Real Madrid - Barcelona (sâmbătă, 23 decembrie, ora 14:00, Digi Sport 1)

Naționala Spaniei a revenit din Belgia, azi dimineață, după ce partida amicală cu ”diavolii roșii” de la Bruxelles, care trebuia să se dispute în această seară a fost anulată din cauza unei amenințări teroriste. Vicente del Bosque, selecționerul La Roja, a oferit declarații presei spaniole chiar în timpul deplasării cu avionul spre capitala Spaniei.

”Nu cunoaștem motivele pentru care a fost suspendat meciul, dar le bănuim. Eram nerăbdători să jucăm acest meci, era ultimul al anului pentru noi și era convenabil să-l disputăm, dar motivele de securitate au fost mai puternice. N-a fost să fie. Am decis că cel mai bine e să revenim la Madrid și jucătorii să plece la cluburile lor”, a declarat selecționerul spaniol.

”Am petrecut noaptea în hotel, dar nu ne-a fost frică nicio secundă. Am stat liniștiți, fără nicio problemă. Ne-am și antrenat în Belgia, fără probleme, fără teamă, am pregătit meciul ca pe oricare altul, dar autoritățile au considerat că nu pot garanta siguranța jucătorilor și spectatorilor și de aceea nu am mai jucat.

Noi suntem aici pentru a face sport și pentru a oferi un spectacol oamenilor. Partidele ar trebui să se poată desfășura cu normalitate. Sper ca Europenele să rămână în Franța și să se desfășoare normal. Cred că o schimbare a locului de desfăşurare ar fi în linia a ceea ce îşi doresc teroriştii”, a mai spus Vicente del Bosque.