• La Liga, etapa 13: Real Madrid - Malaga (sâmbătă, Digi Sport 2, ora 17:15) şi Valencia - Barcelona (duminică, Digi Sport 2, ora 21:45)
  • Fotbal, Liga 1, etapa a 19-a: Botoşani - Craiova (vineri, 20:45, Digi Sport 1) şi Astra - FCSB (duminică, 20:45, Digi Sport 1)

Aflat în cantonament cu Șahtior, Mircea Lucescu a făcut o dezvăluire extrem de interesantă, după amicalul formației din Ucraina cu Fluminense, scor 1-1, care a avut loc la Florida Cup.

Lucescu a povestit că a fost dorit de gruparea din Brazilia, în urmă cu mai bine de 45 de ani.

"În mai 1970, Ministerul Afacerilor Externe din România a primit o scrisoare oficială din Brazilia, de la Fluminense, campioană în acel moment. Președintele de acolo m-a vrut la echipă timp de 3 luni, pentru perioada de pauză din iarnă, după modelul jucătorului maghiar Albert, care a primit permisiunea Guvernului din țara lui pentru a juca în Brazilia. Au fost lucruri similare.

Eu am fost căpitanul României la Cupa Mondială din 1970 și jucasem foarte bine la turneul final. Eu am vrut să merg acolo, dar Guvernul nu m-a lăsat. Era imposibil să fac asta în timpul regimului comunist", a povestit Lucescu, pe site-ul oficial al lui Șahtior.

Scrisoarea trimită de Fluminense:

"Rio, mai 1970
Domnule Președinte,
Ne-a fost adus la cunoștință faptul că Federația de Fotbal din țara dumneavoastră împrumută jucători cluburilor din alte țări.
Clubul de fotbal Fluminense este foarte interesat de vârful Mircea Lucescu. Vă rugăm să ne dați înformații referitoare la condițiile unui împrumut Fluminense deține titlul campionatului din Rio de Janeiro și este câștigătoarea Cupei Olimpice din America de Sud.

Președintele Francisco Laport"

În prezent, în ciuda problemelor întâmpinate, clubul la care Mircea Lucescu este tehnician din 2004 a găsit una dintre cele mai interesante metode de promovare a produselor proprii, care face furori pe site-ul oficial.