• Spania, etapa 9: Barcelona-Malaga (sâmbătă, Digi Sport 2, ora 21:45) şi Italia, etapa 9: Napoli-Inter (sâmbătă, Digi Sport 3, ora 21.45)
  • Tenis: Turneul Campioanelor: Simona Halep - Caroline Garcia va fi ÎN DIRECT și ÎN EXCLUSIVITATE la Digi Sport 2, luni, de la 14:30

Roy Kortsmit, goalkeeperul Spartei Rotterdam, și-a făcut probabil un C.V. impresionant în doar câteva zile. Ultima ”ispravă” a goalkeeperului s-a petrecut în cadrul etapei a șasea din Eredivisie, când portarul olandez în vârstă de 25 de ani a avut numai puțin de patru reflexe la o singură acțiune a celor de la Den Haag.

Este pentru a doua săptămână la rând când Roy Kortsmit are reflexe impresionante între buturi, după ce în urmă cu o etapă a salvat aceeași lovitură de pedeapsă de două ori, în meciul cu AZ Alkmaar. De data aceasta, goalkeeperul Spartei Rotterdam a uimit asistența după ce a scos patru reflexe de zile mari în doar șase secunde. În minutul 54 al partidei jucate pe terenul lui ADO Den Haag, gazdele puteau să-și mărească avantajul pe tabela de marcaj dacă mijlocașul Erik Falkenburg fructifica unul din cele două șuturi pe care le-a expediat din șase metri. Efortul său a fost doborât de Kortsmit care a avut o salvare strălucitoare. Dar pericolul nu s-a terminat aici, deoarece atacantul lui ADO, Bjorn Johnsen, a șutat și el și a reluat ulterior cu capul. Cu toate acestea, Kortsmit a refuzat să fie învins. În ciuda paradelor de zile mari, ADO Den Haag a câștigat meciul cu Sparta Rotterdam cu scorul 1-0. 

Portarul olandez în vârstă de 25 de ani a făcut un meci impresionant și în etapa precedentă când Sparta Rotterdam a jucat pe teren propriu în compania celor de la AZ Alkmaar. Roy Kortsmit a salvat o lovitură de pedeapsă, dar pe care arbitrul a dictat să fie repetată. Și de această dată, goalkeeperul a salvat uimitor. Din nefericire pentru Sparta Rotterdam, și acel meci a fost pierdut cu 0-2.