• România, Liga 1, Etapa 22: FCSB - Viitorul (duminică, ora 20:00, Digi Sport 1)
  • Spania, La Liga, Etapa16: Barcelona - Deportivo (duminică, ora 21:45, Digi Sport 2)

Vândut în vară de Steaua cu 1 milion de euro, Cristi Tănase a rezistat doar jumătate de sezon la Tianjin Teda, în China. După ce și-a reziliat contractul cu echipa asiatică, mijlocașul de 28 de ani este aproape de o revenire de senzație în Europa.

Fostul stelist vrea să revină în circuitul naționalei în perspectiva Campionatului European din această vară, din Franța și, pentru asta, e gata să semneze un contract cu o echipă din Turcia. Tănase se află chiar acum la Sivas, în Turcia, unde negociază intens un contract cu Sivasspor, ocupanta locului 15 în Superlig.

Antrenorul lui Sivasspor, Okan Buruk, este un fost coleg de echipă cu Hagi și Gică Popescu, din perioada de aur a lui Galatasaray. Tehnicianul de 42 de ani a primit referințe bune de la cei doi foști coechipieri și a dat undă verde transferului fostului jucător al campioanei României. Dacă nu intervine nimic neprevăzut, astăzi, cel târziu mâine, Tănase va deveni jucătorul lui Sivasspor.

Dacă va rămâne la echipa turcă, Tănase va avea șansa de a deveni coechipier cu fostul dinamovist Djakaridja Kone, ajuns vara trecută la Sivasspor de la Evian, dar și cu fostul jucător al lui Real Madrid, brazilianul Cicinho.

Coincidența de nume, dar și legătura strânsă dintre Okan Buruk și Gică Hagi, patronul și antrenorul Viitorului, au făcut ca presa din Turcia să-l confunde pe Cristi Tănase cu ”perla” echipei ”Regelui”, Florin Tănase. Cotidianul turc Fanatik scrie că Florin Tănase a ajuns la un acord cu Sivasspor și că transferul ar urma să se facă în decurs de câteva zile.