• România, Liga 1, Etapa 22: Poli Timișoara - Dinamo (luni, 18 decembrie, ora 20:00, Digi Sport 1)
  • Spania, La Liga, Etapa 17: Real Madrid - Barcelona (sâmbătă, 23 decembrie, ora 14:00, Digi Sport 1)

George Florescu a fost foarte aproape de o revenire în Liga 1 în această pauză de iarnă, însă în cele din urmă a ales campionatul din Cipru, acolo undeva va evolua pentru Omonia Nicosia.

Liber de contract după despărțirea de azerii de la Gabala, mijlocașul confirmase în urmă cu două săptămâni pentru Digi Sport că are mai multe oferte din Liga 1, una dintre ele venind chiar de la Astra, formație a cărui tricoul l-a îmbrăcat înainte de a pleca în Azerbaidjan.

Florescu a acceptat însă în cele din urmă o ofertă venită din Cipru, mai exact de la Omonia Nicosia. Locul 5 în prima ligă după 19 etape, Omonia mai are în componență un jucător român. Este vorba despre Laurențiu Brănescu, goalkeeper de 21 de ani împrumutat de la Juventus, dar care nu prins niciun meci în campionat pentru ciprioți.

În Cipru, Florescu va semna un contract valabil pe un an și jumătate, cu o opțiune de prelungire pentru încă două sezoane. În vârstă de 31 de ani, mijlocașul are 10 prezențe în naționala Românie și a mai evoluat în carieră pentru Universitatea Cluj, Sheriff Tiraspol, Midtjylland, Alania Vladikavkaz, Arsenal Kiev, Astra Giurgiu, Dinamo Moscova și Gabala.

500.000 de euro e cota lui Florescu
12,1 milioane de euro e valoarea lotului Omoniei