• România, Liga 1, Etapa 22: FCSB - Viitorul (duminică, ora 20:00, Digi Sport 1)
  • Spania, La Liga, Etapa16: Barcelona - Deportivo (duminică, ora 21:45, Digi Sport 2)

Nume ca Samir Handanovic, John Terry, Xabi Alonso sau Zlatan Ibrahimovic se regăsesc într-o echipă ideală a jucătorilor ale căror contracte se vor încheia la finalul acestui sezon. În aceste condiţii, ei pot semna în ianuarie cu orice club.

Unii dintre cei aflaţi în acest 11 ideal au anunţat deja că intenţionează să-şi prelungească actualele înţelegeri. Este cazul lui Samir Handanovic, care ar putea rămâne la Inter Milano până în 2019.

Alţii, însă, nemulţumiţi de statutul lor la actualele echipe, îşi doresc să plece, iar perioada de transferuri din ianuarie este o ocazie bună pentru cluburile lor să încerce să-i vândă chiar şi pe o sumă mai mică, pentru a-i nu pierde gratis la sfârşitul stagiunii.

În această situaţie se află Sofiane Feghouli (Valencia), dorit în Premier League şi la Inter, sau Ezequiel Lavezzi (PSG), care are varianta revenirii în Serie A TIM, la Juventus.

În schimb, rămân incerte situaţiile unor jucători ca Andrea Barzagli (Juventus), John Terry (Chelsea), Patrice Evra (Juventus) sau Zlatan Ibrahimovic (PSG), care au avut contribuţii importante la rezultatele recente obţinute de echipele lor, dar care nu se regăsesc în acest sezon sau care au o vârstă ce pune sub semnul întrebării constanţa evoluţiilor lor.

ECHIPA IDEALĂ A JUCĂTORILOR AFLAŢI ÎN ULTIMUL AN DE CONTRACT

Rezervele acestei echipe care ar fi dificil de învins se pot alege dintr-o listă impresionantă, pe care se regăsesc Victor Valdes, Diego Benaglio, Steve Mandanda, Martin Caceres, Martin Demichelis, Maicon, Kolo Toure, Nemanja Vidic, Gregory van der Wiel, Mikel Arteta, Michael Carrick, Yoann Gourcuff, Riccardo Montolivo, Charlie Austin, Antonio Di Natale, Miroslav Klose, Rodrigo Palacio sau Luca Toni.