• Tenis: Turneul Campioanelor: Simona Halep - Caroline Wozniacki, miercuri, 14:30, ÎN DIRECT și ÎN EXCLUSIVITATE la Digi Sport 2
  • Fotbal, Serie A, etapa a 11-a: Milan - Juventus (sâmbătă, 19:00, Digi Sport 2)

Florentin Matei a ajuns la un acord cu HNK Rijeka, ocupanta locului secund din campionatul Croaţiei. După ce oficialii au bătut palma cu Volyn Luţk în privinţa sumei de transfer, mijlocaşul şi-a dat şi el acordul pentru mutarea care va fi oficializată luni.

La Luţk din 2013, fostul jucător al Stelei intrase în ultimele 6 luni de contract cu ucrainenii. Deşi a fost în anul ce a trecut cel mai bun fotbalist al lui Volyn, Matei şi-a dorit o nouă provocare. Iar aceasta a venit dintr-un campionat care a exportat foarte mult în ultimii ani la echipe de top din Europa.

Rijeka visează la Liga Campionilor, fiind la o distanţă de 4 puncte de liderul Dinamo Zagreb şi crede că Matei este playmakerul de care avea nevoie pentru a opri supremaţia formaţiei din capitală. Oficicalii croaţi au discutat intens în ultimele zilei cu omologii din Luţk, iar aseară târziu s-a ajuns la un numitor comun.

Românul s-a pus şi el de acord în privinţa contractului, astfel că semnarea actelor e iminentă. După ce va fi efectuat vizita medicală - cel mai probabil luni -, mijlocaşul îşi va pune semnătura pe acte.

Momentan nu s-a spus nimic oficial despre o sumă de transfer, însă Brentford oferise zilele trecute un milion de lire pentru transferul românului. Fotbalistul nu a fost de acord cu mutarea, dorind să evolueze într-o primă ligă, chiar dacă într-o ţară cu fotbal mai puţin dezvoltat. 

10 goluri în 53 de partide a marcat fotbalistul de 22 de ani pentru Volyn. Dacă îşi va menţine evoluţiile bune şi la Rijeka, sunt şanse mari ca Matei să prindă lotul României pentru Euro. "Am vorbit cu Daniel Isăilă, m-a sunat şi am vorbit cu dumnealui. Am vorbit înainte de dubla cu Finlanda şi cu Feroe. Mi-au spus că m-au urmărit şi că trebuie să mă menţin la acelaşi nivel", a dezvăluit Matei la finalul lui 2015.