• Tenis: Turneul Campioanelor: Simona Halep - Caroline Garcia va fi ÎN DIRECT și ÎN EXCLUSIVITATE la Digi Sport 2, azi, de la 14:30
  • Fotbal, Serie A, etapa a 11-a: Milan - Juventus (sâmbătă, 19:00, Digi Sport 2)

China devine o veritabilă atracție pentru fotbaliștii de top din Europa, iar luna trecută recordul în privința transferurilor a fost depășit de nu mai puțin de patru ori. Unul dintre jucătorii cunoscuți din Super Liga chineză, Tim Cahill, crede că această tendință va continua.

Tim Cahill, fostul jucător al lui Everton, în prezent legitimat la Shanghai Shenhua, crede că este doar o chestiune de timp până când un club din China va cheltui 100 de milioane de euro pentru un jucător.

"Când am ajuns prima oară în China, am văzut ce viziune aveau cei de acolo și cum vor să crească. La ceea ce s-a ajuns în prezent, pot să spun că este destulă nebunie. Va veni şi transferul de 100 milioane de euro", a spus australianul de 36 de ani.

Shanghai SIPG a plătit 18 milioane de euro pentru Elkeson, de la Guangzhou Evergrande, iar apoi au urmat adevăratele lovituri: Jiangsu Suning a dat aproape 30 de milioane de euro pentru Ramires, Jacskon Martinez a ajuns și el în China pentru mai bine de 40 de milioane de euro, pentru ca "tabloul" să fie completat de Alex Teixeira. Dorit și de Liverpool, brazilianul a semnat în cele din urmă cu echipa lui Dan Petrescu, Jiangsu Suning, pentru 50 de milioane de euro.

Gervinho (Hebei China Fortune) și Fredy Guarin (Shanghai Shenhua) au preferat și ei să se transfere în China, acolo unde evoluează, deja, din sezonul trecut, jucători precum Paulinho (Guangzhou Evergrande), Demba Ba (Shanghai Shenhua), sau Asamoah Gyan (Shanghai SIPG).

Cum arată Top 5 transferuri all-time (sumele sunt în euro):

1. Gareth Bale - 101 milioane (Tottenham-Real)
2. Cristiano Ronaldo - 94 milioane (Man. United-Real)
3. Neymar - 88,2 milioane (Santos-Barcelona)
4. Luis Suarez - 81 de milioane (Liverpool-Barcelona)
5. James Rodriguez - 80 de milioane (Monaco-Real)