• La liga, etapa 13: Real Madrid - Malaga (sâmbătă, Digi Sport 2, ora 17:15) şi Valencia - Barcelona (duminică, Digi Sport 2, ora 21:45)
  • Fotbal, Liga 1, etapa a 19-a: Botoşani - Craiova (vineri, 20:45, Digi Sport 1) şi Astra - FCSB (duminică, 20:45, Digi Sport 1)

Didier Drogba face spectacol și la vârsta de 39 de ani. Ivorianul a marcat, duminică, unul dintre cele mai frumoase goluri ale carierei, după o acțiune personală.

Drogba a marcat un gol și a dat o pasă decisivă pentru Phoenix Rising în al doilea eșalon al fotbalului din Statele Unite ale Americii, în victoria cu 4-1 obținută în fața lui Portland Timbers 2.

Reușita ivorianului din minutul 56 a fost cu adevărat specială: a fentat un fundaș din preluarea pe piept, apoi a rezistat cu mingea la picior între 3 alți adversari, înainte să îl învingă pe portar cu un șut la colțul lung.

Fostul star de la Chelsea (club unde este cel mai bun marcator străin și al 4-lea cel mai bun golgheter din toate timpurile, cu 164 de goluri) a fost invocat imediat de fanii formației londoneze. Într-un tweet, un susținător al albaștrilor a spus că Drogba ar fi mai bun decât Batshuayi, jucătorul de 24 de ani care se luptă pentru un loc de titular în atac cu Alvaro Morata.

Celelalte goluri ale lui Phoenix au fost semnate de Lambert (4), Cortez (13, din pasa lui Drogba) și Watson (75). Reușita oaspeților de duminică i-a aparținut lui Williams (60).

VIDEO Golul lui Drogba

104 meciuri și 65 de goluri are Didier Drogba pentru naționala mare a Coastei de Fildeș, pentru care a jucat din 2002 până în 2014. E cel mai bun marcator din istoria naționalei "elefanților".

44 de goluri are Drogba în Liga Campionilor, unde este cel mai bun marcator african.

17 trofee a câștigat Didier Drogba de-a lungul carierei: 14 cu Chelsea (4 titluri de campion al Angliei, 4 Cupe ale Angliei, 3 Cupe ale Ligii Angliei, două Supercupe ale Angliei și o Ligă a Campionilor) și 3 cu Galatasaray (titlul, Cupa și Supercupa Turciei).