• România, Liga 1, etapa a 22-a: Astra - Botoşani (vineri, 20:00, Digi Sport 1)
  • Box Ekaterinburg: Cristian Ciocan - Alexander Povetkin (vineri, ora 18:00, Digi Sport 2)

Fundaşul Andreas Granqvist este câştigătorul trofeului Guldbollen 2017, rezervat celui mai bun fotbalist din Suedia. Până acum, în ultimii zece ani, trofeul a fost câștigat de un singur jucător, atacantul Zlatan Ibrahimovic.

Ibrahimovic, care şi-a anunţat retragerea internaţională după prestaţia dezamăgitoare a selecţionatei Suediei la EURO 2017, a cucerit acest premiu de 10 ori consecutiv, începând din 2007 şi până în 2016, şi de 11 ori în total, în condiţiile în care niciun alt fotbalist nu a reuşit să-l obţină înaintea sa mai mult de două ori.

Granqvist, component al echipei ruse FC Krasnodar şi succesorul lui Ibrahimovic în rolul de căpitan al naţionalei suedeze, a condus luna aceasta selecţionata ţării sale la victorie în barajul cu Italia (scor general 1-0 după două manşe), succes în urma căruia scandinavii şi-au asigurat prezenţa la Cupa Mondială 2018 din Rusia.

În vârstă de 36 ani, Zlatan Ibrahimovic este cel mai bun marcator din istoria reprezentativei Suediei. Accidentat la genunchiul drept din luna aprilie, el a revenit în echipa lui Manchester United sâmbăta trecută, la meciul cu Newcastle din campionatul Angliei.

Graţie performanţelor pe care le-a reuşit la nivel de club, Ibrahimovic a fost recompensat cu premiul rezervat celui mai bun atacant, în cadrul galei de luni.

Premiul rezervat celei mai bune jucătoare suedeze, Diamantbollen, a fost câştigat de Kosovare Asllani, mijlocaşul ofensiv al echipei Linkoping FC, care a revenit în ţara natală în acest sezon, după cinci ani petrecuţi în străinătate, la Paris Saint-Germain şi Manchester United.

Agerpres